Μένουμε Ευρώπη; ας υποδεχτούμε και το νέο μνημόνιο...

Ιερά Εθνικο-Απελευθερωτική Κοινωνική Συμμαχία: "Πρώτα η Ελλάδα ... 
Σχολιάζει ο Κλεισθένης.
Λαός που αδρανεί φοβισμένος ή πανικόβλητος θα υποστεί και άλλα δεινά.
Δυστυχώς είμαστε ένας υπερσυντηρητικός λαός, φοβόμαστε κάθε τι νέο, κάθε τι έξω απ΄τα συνηθισμένα. Απορώ που είναι η Ελληνική νεολαία, που έχει "λουφάξει", γιατί δεν κινητοποιείται.

Μερικοί λένε τι να κάνουμε; Αφού οι ηγεσίες και τα κόμματα είναι υπέρ της παραμονής μας στην Ε.Ε.
Εδώ τίθεται ένα ερώτημα σαν αυτό. " Η κότα έκανε τ' αυγό ή το αυγό την κότα;" Τα κόμματα προτείνουν την παραμονή μας ή "χαϊδεύουν αυτιά για να πάρουν τα ψηφαλάκια, ξέροντας ότι η πλειοψηφία θέλει την δήθεν "ασφάλεια" που μας παρέχει η Ε.Ε και το ευρώ;. Υπάρχουν φωνές που λένε έξω απ' την Ε.Ε. Αυτές γιατί δεν εισακούονται;

Τα δεινά του Ελληνικού λαού εξ αιτίας της Ε.Ε ουκ ολίγα.
Θα θυμίσω μερικά, ίσως τα πιο χειρότερα.
Χάσαμε την εθνική μας κυριαρχία και το εθνικό μας νόμισμα.
Καταστράφηκε ο πρωτογενής τομέας (γεωργία,κτηνοτροφία) με τις ποσοστώσεις και τις επιδοτήσεις.

Κλείσαμε τα ναυπηγεία μας.
Κλείσαμε τον εθνικό μας αερομεταφορές, την Ολυμπιακή.
Ξεπουλήσαμε αεροδρόμια και λιμάνια.
Υποθηκεύσαμε την εθνική μας περιουσία στο υπερταμείο με ξένη διοίκηση για 99 χρόνια.
Αυτά είναι πολύ λίγα σε σχέσει με όσα έχουμε υποστεί από την Ε.Ε. Που όμως να τα χωρέσει ένα μικρό κείμενο.

Πάμε όμως στο σήμερα.
Προσφυγικό-μεταναστευτικό. Ποια η βοήθεια της Ε.Ε για την επίλυση αυτού του προβλήματος; "Τσάι και συμπάθεια". Χλιαρή αντίδραση έναντι στην Τουρκία, που προσπαθεί με όπλο τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα, για την δια της βίας μεταφορά στον Έβρο χιλιάδων προσφύγων-μεταναστών και όπως φημολογείται ισλαμοφασιστών.

ΑΟΖ, εδώ η υποκρισία ξεχειλίζει. Η Τουρκία αμφισβητεί με το έτσι θέλω την Ελληνική ΑΟΖ και οι ευρωπαίοι σφυρίζουν αδιάφορα. Κάποιες λεκτικές καταδίκες για τα προσχήματα.
Τι κι αν τα Ευρωδουλικά κόμματα πασχίζουν να πείσουν ευρωπαίους κι εμάς ότι η Ελληνική ΑΟΖ είναι και ευρωπαϊκή. Οι ευρωπαίοι και ιδιαίτερα οι Γερμανοί στηρίζουν έμπρακτα και όχι με λόγια την Τουρκία.

Πανδημία κορωνοϊού.
Εδώ τα πράγματα γίνονται φαιδρά αν όχι τραγικά. Η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη (το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε;)  ανύπαρκτη. Τα κράτη που πλήττονται άσχημα απ' την πανδημία ζητούν βοήθεια και έκδοση ευρωομολόγου. Το ευρωιερατείο αποκλείει, τουλάχιστον προς το παρόν, το ευρωομόλογο και προτείνει δανεισμό από τον ESM με μνημόνιο, βεβαίως βεβαίως. Ο Μακρόν την "έκανε" με μικρά πηδηματάκια". Σιγά μην πήγαινε κόντρα στη Μέρκελ, σ' αυτό που πιστεύει η Μέρκελ αφού τα ίδια πιστεύει κι αυτός.
Οι κυβερνήσεις της Ιταλίας και της Ισπανίας καμώνονται ότι μάχονται ενάντια στο ευρωιερατείο.
Δυστυχώς δεν μπορούν να πείσουν κανέναν. Αντί να απολογηθούν που αδράνησαν και ο κορωνοϊός θερίζει στα κράτη τους, το παίζουν μαχητές.
Εδώ τώρα στα δικά μας. Όπως έγραψα προχτές, ίσως έχουμε εκλογές το φθινόπωρο. https://ideopigi.blogspot.com/2020/04/blog-post_46.html
Αν επαληθευτώ και κερδίσει ο Μητσοτάκης, ας ετοιμαζόμαστε για νέο μνημόνιο. Τι οι άλλοι πρωθυπουργοί που έχουν το δικό τους μνημόνιο είναι καλύτεροι. Άλλο να υπερψηφίζεις μνημόνια τρίτων και άλλο να φέρνεις μνημόνιο που θα έχει το όνομά σου και την σφραγίδα σου.
Μη νομίσετε ότι θα διστάσει, το μνημόνιο και οι σχετικές πολιτικές είναι μέσα στο "αίμα" του. Αλίμονό μας.

"Μένουμε σπίτι", είναι θέμα υγείας δικό μας και των άλλων, ειδικότερα εμείς οι ηλικιωμένοι. Η κοινωνία μας χρειάζεται, τα παιδιά μας μας χρειάζονται, ειδικότερα τα εγγόνια μας.-