Πάμε για εκλογές το φθινόπωρο;

Αττική: Οι πολίτες... ψήφισαν αποχή - Ειδήσεις - νέα - Το Βήμα OnlineΓράφει ο Κλεισθένης.
Ήδη κυκλοφόρησε αυτό το σενάριο. Αυτοί, βέβαια, που το κυκλοφόρησαν επιδιώκουν να το "κάψουν".
Προσωπικά δεν αποκλείω να γίνουν πράγματι εκλογές το φθινόπωρο.

Ας δούμε γιατί.
Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ακριβώς μετά τις εκλογές πέρυσι,
κατέθεσε και ψήφισε στην βουλή μία σειρά νόμων. 
Σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα έγιναν τόσο πολλές καταθέσεις νομοσχεδίων. 
Φυσικά αυτό το έκανε θέλοντας να δείξει ότι ήταν πανέτοιμη να κυβερνήσει, ότι είχε σχέδιο.
Αυτό λειτούργησε επικοινωνιακά προς όφελός της.

Μετά τα 'κανε θάλασσα στο προσφυγικό-μεταναστευτικό, με αποκορύφωμα την "απόβαση" των ΜΑΤ στα νησιά. Του 'κατσε και ο Μουντζούρης και το κλίμα άρχισε να "βαραίνει" για την κυβέρνηση.

Η αντίδραση της κυβέρνησης στην προσπάθεια του Ερντογάν να εκβιάσει με την συγκέντρωση προσφύγων, μεταναστών και τζιχαντιστών στον Έβρο, ήταν να "σφραγίσει" τα σύνορα. Παράλληλα "έβγαλε" ότι πλωτό είχε διαθέσιμο στο Αιγαίο, με προφανή στόχο να μειώσει όσο ήταν δυνατόν τις ροές προς τα νησιά μας.
Έτσι κατάφερε να αντιστρέψει το κλίμα και την κακή εικόνα για την κυβέρνηση που είχε αρχίσει να διαμορφώνεται στους πολίτες.

Με την εμφάνιση του κορωνοϊού πήρε μέτρα σχεδόν άμεσα. Οι πολίτες "ζαλισμένοι" από την πρωτόγνωρη κατάσταση που δημιούργησε η επιδημία, αποδέχτηκαν τα μέτρα, μέτρα που σε άλλες περιπτώσεις ούτε δικτάτορες δεν θα μπορούσαν να επιβάλουν. Φυσικά εδώ τον βοήθησαν και τα ΜΜΕ που έσπειραν τον τρόμο και τον πανικό.
Η επιλογή Τσιόδρα και καλή σχετικά πορεία της εξέλιξης της νόσου στην Ελλάδα, έδωσε ένα επιπλέον πλεονέκτημα στην κυβέρνηση και ειδικότερα στον Μητσοτάκη.

Ο Μητσοτάκης, πιστεύω, θα προχωρήσει πολιτικά με "μικροενέσεις" στην οικονομία. Θα την ενισχύει τόσο ώστε να μην καταρρεύσει. 
Η αντιπολίτευση και δη ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν δυνάμεις να τον πιέσουν για εμπροσθοβαρή και δραστικά οικονομικά μέτρα.
Αν χρειαστεί, μέσα στο καλοκαίρι, θα χρησιμοποιήσει και κεφάλαια από το "μαξιλάρι". Φυσικά όσα λιγότερα μπορεί. 
Μέσα στο καλοκαίρι δεν γίνονται εκλογές, τα μπάνια του λαού γαρ. 
Στα τέλη του καλοκαιριού, πιθανά η πανδημία να υποχωρήσει τόσο ώστε να μην χρειάζονται πλέον περιοριστικά μέτρα.
Έτσι ο Μητσοτάκης όντας "καβάλα στο άλογο" με θετικές γνώμες των Ελλήνων στα προαναφερθέντα θα μας πάει για εκλογές τον Οκτώβριο ή τον Νοέμβριο.

Θα προσπαθήσει να συρρικνώσει όσο περισσότερο γίνεται τον ΣΥΡΙΖΑ, μιας και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κατόρθωσε, τουλάχιστον μέχρι σήμερα, να πείσει ότι είναι η άλλη κυβερνητική πρόταση και έχει σχέδιο και πρόγραμμα για την διαχείριση των δύσκολων όντως καταστάσεων.
Θα προσπαθήσει να "πετάξει" εκτός βουλής τον Βελόπουλο, ο οποίος από μόνος του "σκάβει" τον λάκκο του με όσα γραφικά λέει στις εκπομπές τηλεπώλησης που κάνει.
Ίσως, αν και δεν τον συμφέρει να αποτύχει και το κόμμα του Βαρουφάκη να μπει στην βουλή.
Το κίνημα αλλαγής θα δεχτεί ισχυρότατη πίεση και από την ΝΔ αλλά και από τον ΣΥΡΙΖΑ. Η έλλειψη ηγεσίας θα συμβάλει στην περαιτέρω συρρίκνωση του πάλαι κραταιού ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με όλα τα παραπάνω, γιατί ο Μητσοτάκης να μην κάνει εκλογές το φθινόπωρο; Θα πάει στην νέα μας πρόεδρο και με πρόσχημα την οικονομική κατάσταση της χώρας θα ζητήσει εκλογές.
Δεν τον έχω, τον Μητσοτάκη, για τόσο ανόητο να χάσει αυτή την μεγάλη ευκαιρία.

Γιαυτό, πιστεύω, δεν θα κάνει καμία περιοριστική παρέμβαση στο εισόδημα των πολιτών και ειδικότερα στους δημόσιους υπαλλήλους, μέσα στο καλοκαίρι.
Αν τελικά οι καταστάσεις τον ευνοήσουν, με πρόσφατη και ισχυρή εντολή θα μπορέσει να περάσει τα νεοφιλελεύθερα μέτρα που θέλει και πιστεύει και ίσως μας οδηγήσει και σε ένα επιπλέον μνημόνιο.
Ίδωμεν.-