Να απαιτήσουμε όλοι να μην δανειστούμε από τον ESM με νέο μνημόνιο...


Γράφει ο Κλεισθένης.
Περιμένοντας τις τελικές αποφάσεις του ευρωιερατείου, ας προηγηθούμε απαιτώντας την δέσμευση όλων των κομμάτων ότι ως κυβέρνηση ή ως αντιπολίτευση δεν θα μας αλυσοδέσουν με νέα μνημόνια.
Πιστεύω πως η κεντρική γραμμή όσων διοικούν την Ε.Ε θα είναι : Δανειστείτε από τον ESM με μνημόνιο. Μπορεί να το ονομάσουν αλλιώς, για να γίνει εύκολα αποδεκτό, αλλά θα είναι μνημόνιο.Ήδη κάποιοι στις Βρυξέλλες ετοιμάζουν "κορσέδες" μνημονίων όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για άλλα κράτη.

 
Ειδικότερα, να πιέσουμε τον Μητσοτάκη να δεσμευτεί ότι ως κυβέρνηση που είναι σήμερα, ακόμη και αν προκηρύξει εκλογές το φθινόπωρο ή αργότερα και τις κερδίσει, δεν θα δεχτεί να υπογράψει μνημόνιο. 
Ήδη άρχισε να διαδίδεται η άποψη ότι η Ν.Δ δεν έχει δημοκρατική νομιμοποίηση να διαχειριστεί τον οικονομικό Αρμαγεδδώνα που θά'ρθει μετά την λήξη της επιδημίας στην χώρα μας.
Δεν πιστεύω ότι θα το κάνει γιατί στο πίσω μέρος του μυαλού του υπάρχουν νεοφιλελεύθερες απόψεις. Ένας δανεισμός έκτακτης ανάγκης από τον ESM με μνημόνιο. θα διευκόλυνε τη Ν.Δ να επιβάλει νεοφιλελεύθερες πολιτικές.
 

Όσον αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ.
Αφού πρώτα κάνει σκληρή αυτοκριτική και καταδικάσει την πολιτική των μνημονίων που εφάρμοσε, να δεσμευτεί ότι  αν γίνει κυβέρνηση δεν θα δεχτεί μνημόνιο ούτε ως αντιπολίτευση θα υπερψηφίσει μνημόνιο. Αν το κάνει, πιστεύω ότι θα εκτιμηθεί δεόντως από τους πολίτες. Αν δεν το κάνει θα δώσει την εντύπωση ότι "αβαντάρει" την κυβέρνηση της Ν.Δ, δίνοντάς της την άνεση να υπογράψει και να εφαρμόσει μνημόνιο. Η λογική άσε τον Μητσοτάκη να "καταστρέψει" την χώρα για να έρθουμε εμείς του ΣΥΡΙΖΑ σαν λυτρωτές δεν θα τους βγει εκλογικά .
 

Όσον αφορά το ΚΙΝΑΛ.
Αφού καταδικάσει την συμμετοχή του στην κυβέρνηση Σαμαρά και λοιπών μνημονιακών πρωθυπουργών, να δεσμευτεί ότι δεν πρόκειται να στηρίξει μνημόνιο. Αν το κάνει πιθανό να κρατήσει μεγάλο μέρος της εκλογικής του δύναμης. Αν δεν το κάνει θα χαρακτηριστεί ουρά και δεκανίκι της Ν.Δ, με ότι αυτό σημαίνει εκλογικά.
 

Δυστυχώς πιστεύω ότι κανένα από τα τρία αυτά κόμματα δεν θα δεχτεί εύκολα να αναλάβει τέτοιες δεσμεύσεις. Το θέμα είναι εμείς να το απαιτήσουμε με όποιον τρόπο μπορεί ο καθένας μας. Αν δεν το κάνουμε θα πάμε "σαν το σκυλί στ' αμπέλι". Αν αδιαφορήσουμε και ξεχάσουμε τι περάσαμε λόγω των μνημονίων, είμαστε άξιοι της μοίρας μας.

Για το ΚΚΕ δεν σχολιάζω γιατί είναι γνωστές και πάγιες οι απόψεις του.

Η Ελληνική Λύση και το Μέρα 25 όποια θέση και να πάρουν δεν θα επηρεάσουν κανένα. Δεν είναι συγκροτημένα κόμματα αλλά συνονθυλεύματα.