Παρατηρήσεις - Του Απόστολου Βεργή...

image
Παρακολουθώντας το ντόπιο και το διεθνές γίγνεσθαι αυτών των ημερών και εντός τής καραντίνας εξάγω καθημερινά συμπεράσματα τα οποία καταγράφω και θα σας τα παρουσιάζω (κάποια από αυτά) από εδώ και πέρα.
1) Θέλεις στα γρήγορα μα και προσωρινά να αποκτήσεις πολλούς φίλους;

Ανακοίνωσε προς όλους ότι όλα όσα ζούμε είναι προϊόντα συνωμοσιών, τής διεθνούς μασονίας, τού καπιταλισμού ή των Κινέζων κομμουνιστών, των άθεων κτλ. Πες στον κόσμο να βγει έξω, να ξεσηκωθεί (χωρίς να είναι ώρα για ξεσηκωμούς), να γίνει αυτός ο κόσμος δηλαδή δολοφόνος ή και αυτοκτόνος - δε βαριέσαι αδερφέ, να είχαμε να λέγαμε...
2) Θέλεις να σε μισήσουν τώρα, για να σε ευγνωμονούν αργότερα;
Πες στους ανθρώπους την αλήθεια, ότι δηλαδή βρισκόμαστε μέσα σε μια πανδημία προερχόμενη από την Άπω Ανατολή όπου από τα ζώα (νυχτερίδες, μυρμηγκοφάγοι) ο ιός convid19 πέρασε στους ανθρώπους, ένας ιός που χτυπάει ύπουλα μεγάλους πληθυσμούς, σχεδόν δεν αντιμετωπίζεται ως και τούτη τη στιγμή, χτυπά ευπαθείς ομάδες και με τον καιρό ξεφεύγει, χτυπά βαριά και νέους ανθρώπους, σπέρνει θανατικό στις κοινωνίες. Πες στους ανθρώπους πως για να αντιμετωπιστεί αυτή η πανδημία πρέπει όλοι να μείνουν (μείνουμε) στο σπίτι, να ακούνε (ακούμε) τούς ειδικούς και να ακολουθούν (ακολουθούμε) τις οδηγίες τους.
3) Θέλεις να κάνεις εύκολα, που λεν, την κρίση ευκαιρία;
Είναι απλό και οι τρόποι διαχρονικοί: Έχεις στοκ από προϊόντα υγείας; Πούλα μαζικά σε όσο γίνεται πιο υψηλή τιμή, γίνε μαυραγορίτης, ξέχνα ηθικές αρχές και άλλα τέτοια, πούλα ότι πουλιέται, πούλα ιδέες, πούλα μαντζούνια, πούλα ξεματιάσματα, πούλα τρελές πληροφορίες, πούλα άσχετα γιατροσόφια, πούλα ελπίδες σε κονσέρβες. Σε περιόδους κρίσης αυτά που περισσεύουν είναι η ηλιθιότητα και η απόγνωση.
4) Θέλεις να είσαι βλάκας;
Ε, τότε πρέπει να παραμείνεις τίμιος, ανιδιοτελής, παραδοσιακών αρχών μαλάκας κτλ
5) Θέλεις να επωφεληθείς πολιτικά;
Πες ψέματα, βρες δικαιολογίες να διαφωνείς ακόμα και με ό,τι σωστό συμβαίνει, γίνε ένα διαρκές κατηγορώ ακόμα και των πιο τίμιων  και καλών επιστημόνων (υιοθετώντας ως και αγυρτείες), εάν εσύ δεν μπορείς να το κάνεις βάλε να το κάνουν τα τσιράκια σου και αν δεν φτάνουν τα δικά σου ψέματα υιοθέτησε και ψέματα άλλων - στην εποχή των fake news ζούμε ρε μεγάλε.
6) Θέλεις να είσαι πολιτικά ανύπαρκτος;
Τότε να κάνεις ορθολογιστική κριτική, επισημαίνοντας τις πραγματικές ελλείψεις, να επαινείς τα σωστά μέτρα που λαμβάνονται, να δείχνεις αλληλεγγύη, να βοηθάς... Κανείς σχεδόν δεν θα σε θεωρήσει εναλλακτική λύση, κανείς δεν θα σου δίνει την σημασία που σου πρέπει, μάλιστα θα βρεθούν αρκετοί που θα σε πουν και πουλημένο.
7) Ο άνθρωπος που είναι αποφασισμένος να δεχθεί ως αλήθεια ένα μεγάλο (ή μικρό) ψέμα, θα το κάνει, θα το εξηγήσει ως αλήθεια ακόμα κι αν αργότερα πεθάνει απ' αυτό.
8) Όσο για τούς φιλοσόφους, κάποτε οι φιλόσοφοι ήταν συνήθως και οι ίδιοι επιστήμονες και εφευρέτες, κάτι που είχε αποτέλεσμα οι πιο πολλές από τις θέσεις που είχαν κατά καιρούς εκφράσει  να είναι διαχρονικές. Οι σημερινοί  εμφανιζόμενοι ως φιλόσοφοι, επειδή δεν έχουν σοβαρές επιστημονικές υποδομές (το συντριπτικά μεγαλύτερο ποσοστό) είναι αερολόγοι. Επειδή δε επηρεάζουν μεγάλους πληθυσμούς, μέσα στην πανδημία, δύναται και να σπέρνουν σπόρους ολέθρου.
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ...
*Απόστολος Βεργής, συγγραφέας

Πηγή: