Ο πόρδος των αγελάδων ως μέρος του προβλήματος της κλιματικής αλλαγής!



Μερικοί ερευνητές στο Πανεπιστήμιο της Ακτής του Ήλιου στην Αυστραλία αυτή την περίοδο διευρύνουν την ανθρώπινη γνώση πάνω στο θέμα της μείωσης των εκπομπών μεθανίου στις αγελάδες. Κοινώς, μελετούν πώς οι αγελάδες θα κλάνουν και θα ρεύονται λιγότερο. Αλλά γιατί κάποιοι να πληρώνονται γι αυτό το πράγμα; Αυτή την περίοδο υπάρχουν διάφορες δημοσιεύσεις που θεωρούν το κλάσιμο των ζώων συνυπεύθυνο στο φαινόμενο του θερμοκηπίου.
Ξεχάστε τις βιομηχανικές μονάδες, την καύση υδρογονανθράκων, τους στρατούς των κρατών και τόσα άλλα που απομυζούν τον πλανήτη.
Έτσι, λοιπόν, οι επιστήμονες σκέφτονται να εκμεταλλευτούν μαζικά ένα φύκι της επαρχίας Queensland της Αυστραλίας, το οποίο φαίνεται πως μειώνει το μεθάνιο στις αγελάδες, προκειμένου έτσι να αντιμετωπιστούν οι ρύποι που δημιουργούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου στην Αυστραλία. Μια προηγούμενη μελέτη του CSIRO, ανακάλυψε πως μια μικρή ποσότητα απ’ το φύκι Asparagopsis στη διατροφή της αγελάδας, μείωσε την ποσότητα του μεθανίου που παράγει το ζώο έως και 99%. Διαπίστωσε ότι τα χημικά συστατικά του συγκεκριμένου είδους φυκιού, μειώνουν τα μικρόβια στα στομάχια και στο εντερικό σύστημα των αγελάδων τα οποία τους προκαλούν αέρια. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι εάν το φύκι μπει στην διατροφή των αγελάδων θα μειωθούν οι εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου στην Αυστραλία κατά 10%.
Αυτός που κλάνει είναι πάντα αυτός που φταίει ή όπως λέει ο λαός: Πόρδου άκουσμα, σκατού μαντάτο.

Πηγή: