Η ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ...

Είναι γνωστό το γερμανικό αστείο του Horst Seehofer (CSU)που μετά την ήττα του στη Βαυαρία θα επανήλθε στην γερμανική αυστηρότητα. « Έπρεπε να κυβερνούν τους Έλληνες οι Βαυαροί».
Μια και οι επίσημοι και οι αρμόδιοι, συμπολιτεύσεις και αντιπολιτεύσεις δεν του απάντησαν οφείλω να σημειώσω. Χωρίς να χάνω πολύ χρόνο.

 
Διακόσια χρόνια τώρα ήταν πολλά τα διαστήματα που κυβερνούσαν αυτοί. Ας μην επεκταθούμε στον προσδιορισμό των περιόδων. Κυβερνούσαν όμως και τους τελευταίους καιρούς. Γι αυτό δεν χρειάζεται να ανατρέξουμε στην ιστορία. Το ζήσαμε.
Κυβερνούσατε λοιπόν με τους ανθρώπους σας δια της Siemens Μονάχου. Όπως οι ΗΠΑ στη Χιλή  με την ΙΤΤ.
Μια υπενθύμιση.
Τα χρήματα της Siemens δόθηκαν στον Τσουκάτο, στο ΚΚΚΑΣΟΡ όταν 2-3 χιλιάδες νέοι άνθρωποι φύγαμε από την εκφυλισμένη αυτή δομή (στο ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΣΤΟ ΚΚΚΑΣΟΡ- Ο ΕΚΦΥΛΙΣΜΟΣ ΕΝΟΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑΤΟΣ ).
Στις επερχόμενες τότε εκλογές τα χρήματα αυτά δίνονταν σε ΜΜΕ της περιφέρειας με τον όρο. « Βγάλτε όποιον θέλετε όχι αυτόν». Αυτός ήμουν εγώ.
Τώρα βέβαια αν πάμε σε άλλες ιστορικές περιόδους, τόπους και θεματικές, εννοώ την Βιάννο, το Δίστομο, τον Χορτιάτη, την Παραμυθιά  ή την Ιωνία και τον Πόντο, η γερμανική διακυβέρνηση έχει άλλα χαρακτηριστικά. Της πρώτης και δεύτερης Νυρεμβέργης. Είναι κατανοητό τι εννοώ.
Μήπως κάποιος από αυτούς που τους ονομάζω ελληνογερμανούς (στο ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ-Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΩΣ ΑΝΩΤΕΡΗ ΤΕΧΝΗ) πρέπει να συμβουλεύσει  στον Seehofer και άλλους ομοίους ότι είναι καλύτερα να σιωπούν. Κοινώς να τους μαζέψουν.
Είναι γνωστή η στάση μου για την εδώ κακή διακυβέρνηση. Για τους ανθρώπους σας δηλαδή.
Τέλος ας μην επεκταθούμε στη «Λεία» όπως την αποκάλεσε ένας αγαπητός ελληνογερμανός που έφυγε τα τελευταία χρόνια. Με αυτούς δηλαδή που μπορεί κανείς να πει. Αξίζει να χτίσουμε την Ευρώπη.
                                                         ΑΥΤΟΣ   Μιχάλης Χαραλαμπίδης
Πηγή: