Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016

Η βουλή των κοινοτήτων στηρίζει το Brexit...

Να στηρίξει τη βρετανική κυβέρνηση στο δρόμο που οδηγεί στο Brexit αποφάσισε, με 448 ψήφους υπέρ έναντι 75 κατά, η Βουλή των Κοινοτήτων.

Ειδικότερα, οι Βρετανοί βουλευτές, μετά από πολύωρη
συζήτηση στη Βουλή των Κοινοτήτων, αποφάσισαν με μεγάλη πλειοψηφία να στηρίξουν την πρόταση της βρετανικής κυβέρνησης για ενεργοποίηση του Άρθρου 50 πριν τα τέλη Μαρτίου του 2017.

Να σημειωθεί εδώ πως είναι η πρώτη φορά στην πολύμηνη συζήτηση για τη διαδικασία αποχώρησης της Μεγάλης Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση που η κυβέρνηση λαμβάνει από τους βουλευτές κάποια εξουσιοδότηση για έναρξη των διαπραγματεύσεων με τους Ευρωπαίους εντός του χρονοδιαγράμματος που έχει εξαγγείλει η πρωθυπουργός Theresa May.
AdTech Ad

Ωστόσο, αυτού του είδους οι κοινοβουλευτικές προτάσεις δεν έχουν δεσμευτική ισχύ, κάτι που σημαίνει ότι η κυβέρνηση είναι πολύ πιθανό να υποχρεωθεί να ζητήσει εκ νέου τη στήριξη των βουλευτών στην προτεινόμενη διαδικασία του Brexit με σχετικό σχέδιο νόμου.


Αν βρήκατε το θέμα ενδιαφέρον , κοινοποιείστε το, διαδώστε το...
Share This
Previous Post
Next Post

Στα ιστολόγιά μου προσπαθώ να αποφεύγω τις "κακοτοπιές". Είναι όμως αδύνατο να μην πέσω θύμα παραπληροφόρησης. Ουδείς αναμάρτητος. Προτρέπω τους φίλους αναγνώστες να διαβάζουν τα πάντα και να κρίνουν τα πάντα.

0 komentar:

Ο σχολιασμός είναι το οξυγόνο του ιστολογίου.
Παρακαλώ τα σχόλια να είναι κόσμια, οι επισκέπτες του ιστολογίου μπορεί να είναι και ανήλικοι.
Προσέχουμε όταν σχολιάζουμε, υπάρχει ποινική ή αστική ευθύνη.