Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου 2016

Zoquito,Puma,Chalice,Res, τα παράλληλα νομίσματα στην Ισπανία...
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Ενώ εδώ στην Ελλάδα επιμένουν μέχρι τελικής πτώσης, μέχρι επιθανάτιου ρόγχου, στην εμμονή σε ένα νόμισμα που καθημερινά
κατατρώει την χώρα, στην Ισπανία ήδη το πήραν απόφαση και σε πολλές περιοχές έχουν αντικαταστήσει το γερμανόφρονο δολοφονικό ευρώ με δικά τους τοπικά νομίσματα

Είδαν και απόειδαν στην Ισπανία και παρά την εμμονή του καθεστώτος Ραχόι στο ευρώ, με μια οικονομική κρίση να μεγαλώνει συνεχώς, σε διάφορες περιοχές αποφάσισαν αυτόνομα να καθιερώσουν δικά τους νομίσματα στις συναλλαγές τους επιφέροντας καίριο χτύπημα στο ευρωπαϊκό νόμισμα που μόνο τους Γερμανούς εξυπηρετεί.

Έτσι όπως αναφέρεται, στην περιοχή του Cadiz έχουν καθιερώσει το δικό τους νόμισμα με την ονομασία Zoquito, με τον οποίο κινείται η τοπική οικονομία με ευεργετικά αποτελέσματα.

Αλλά δεν είναι μόνο αυτή η περιοχή που προχώρησε σε αυτή την κίνηση. Στην περιοχή της Σεβίλλης καθιερώθηκε σαν τοπικό νόμισμα το Puma, στην περιοχή της Γρανάδας, το Chalice, και στην Καταλονία που σημειωτέον πιέζει για ανεξαρτησία, οι Καταλανοί προχώρησαν στην καθιέρωση του δικού τους νομίσματος με την ονομασία Res.

Οι Ισπανοί άρχισαν να ξυπνούν, εμείς;;;

Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
Share This
Previous Post
Next Post

Στα ιστολόγιά μου προσπαθώ να αποφεύγω τις "κακοτοπιές". Είναι όμως αδύνατο να μην πέσω θύμα παραπληροφόρησης. Ουδείς αναμάρτητος. Προτρέπω τους φίλους αναγνώστες να διαβάζουν τα πάντα και να κρίνουν τα πάντα.

0 Σχόλια:

Ο σχολιασμός είναι το οξυγόνο του ιστολογίου.
Παρακαλώ τα σχόλια να είναι κόσμια, οι επισκέπτες του ιστολογίου μπορεί να είναι και ανήλικοι.
Προσέχουμε όταν σχολιάζουμε, υπάρχει ποινική ή αστική ευθύνη.