Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2016

Κούρεμα χρέους και μετά αντίο! (ΑΜΗΝ και πότε)...


Τα σχόλια των γερμανών δημοσιογράφων για την απόφαση
του Eurogroup να δώσει το πράσινο φως για την τμηματική εκταμίευση της επόμενης δόσης προς την Ελλάδα. 

Κούρεμα χρέους και Grexit προτείνουν τα γερμανικά μέσα.

«Νέο χρήμα, παλιά διαμάχη» είναι ο τίτλος που δίνει η οικονομική εφημερίδα Handelsblatt σε άρθρο που αναφέρεται στις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την τμηματική εκταμίευση της υποδόσης των 2,8 δις ευρώ. «Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης φαίνεται να απελευθερώνουν την επόμενη δόση του δανείου προς την Αθήνα. 

Η συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα στήριξης παραμένει αβέβαιη».

Σε αδιέξοδο βλέπει η εφημερίδα Die Welt τη γερμανική κυβέρνηση: «Το γεγονός ότι το ΔΝΤ απειλεί να εγκαταλείψει το κλαμπ των δανειστών, φέρνει τη γερμανική κυβέρνηση σε πολύ δύσκολη θέση. 

Διότι το κοινοβούλιο είχε θέσει ως όρο τη συμμετοχή των αυστηρών ελεγκτών του ΔΝΤ προκειμένου να συμφωνήσει στο τρέχον πακέτο στήριξης, αφού υπάρχει έντονη δυσπιστία απέναντι στην Κομισιόν, η οποία τηρεί πιο ενδοτική στάση. 

Εάν το ΔΝΤ δεν συμμετέχει πλέον οικονομικά, θα είναι σχεδόν ανέφικτο για τον μεγάλο συνασπισμό να πείσει τους πολίτες ότι η Ελλάδα δεν είναι ένα τεράστιο βαρέλι χωρίς πάτο».

Το άρθρο υπό τον τίτλο «Κούρεμα χρέους και μετά αντίο!» καταλήγει στο παρακάτω σενάριο όσον αφορά την οικονομική και ευρωπαϊκή πορεία της Ελλάδας: «Στην καλύτερη περίπτωση η αποχώρηση του ΔΝΤ θα μπορούσε να αποτελέσει την αρχή για μια ειλικρινή συζήτηση σχετικά με ένα γενναιόδωρο κούρεμα χρέους για την Ελλάδα - με παράλληλη αποχώρησή της από τη νομισματική ένωση».

«Πολλές σκιές και λίγο φως»


Ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ στη συνέντευξη τύπου σήμερα στο Λουξεμβούργο Ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ στη συνέντευξη τύπου σήμερα στο Λουξεμβούργο.

Με τον αισιόδοξο τίτλο «Η Κομισιόν βλέπει πρόοδο στην Ελλάδα» ξεκινά άρθρο στην εφημερίδα Der Tagesspiegel, το οποίο επισημαίνει όμως τις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζει η χώρα: «Η Κομισιόν δεν βλέπει λόγο να μην εγκρίνει την εκταμίευση της επόμενης δόσης για την Ελλάδα. 

Τα χρήματα όμως δεν λύνουν όλα τα προβλήματα. Η οικονομία της Ελλάδας αναπτύσσεται με πολύ αργούς ρυθμούς.
 

Για άλλη μια φορά οι ευρωπαίοι υπουργοί Oικονομικών βρέθηκαν στο Λουξεμβούργο για να συζητήσουν την εκταμίευση δισεκατομμυρίων στήριξης για την Ελλάδα. 

Μπορεί η Ελλάδα να μην βρίσκεται πλέον στο χείλος του οικονομικού γκρεμού, ωστόσο η οικονομική κατάσταση της χώρας συνεχίζει να είναι κάθε άλλο παρά ρόδινη. Υπάρχουν πολλές σκιές και λίγο φως».

Πύργος από τραπουλόχαρτα

Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε με την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ στην Ουάσιγκτον Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε με την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ στην Ουάσιγκτον

Η εφημερίδα Huffington Post σχολιάζει τη στάση του γερμανού υπουργού Οικονομικών υπό τον τίτλο: «Συνάντηση του Eurogroup: τι δεν λέει ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για τη διάσωση των Ελλήνων». 

Η εφημερίδα αναφέρει χαρακτηριστικά: «Η διάσωση της Ελλάδας μπορεί σύντομα να αποδειχτεί αυτό που είναι: ένας τεράστιος πύργος από τραπουλόχαρτα. Αυτό που δεν θέλει να πει (ο Β. Σόιμπλε) στους Γερμανούς: σύντομα η Ευρώπη θα αναλάβει μόνη της τη διάσωση της Ελλάδας. 

Αυτό θα το αντιληφθεί και η Γερμανία που επωμίζεται ένα μεγάλο μέρος της στήριξης προς την Ελλάδα».Αλεξάνδρα Κοσμά
Share This
Previous Post
Next Post

Στα ιστολόγιά μου προσπαθώ να αποφεύγω τις "κακοτοπιές". Είναι όμως αδύνατο να μην πέσω θύμα παραπληροφόρησης. Ουδείς αναμάρτητος. Προτρέπω τους φίλους αναγνώστες να διαβάζουν τα πάντα και να κρίνουν τα πάντα.

1 σχόλιο :

 1. ΘEMA: XAIPETIΣMATA ΣTHN EΞOYΣIA ! [EΠEΞHΓHΣH "EΞOYΣIA": EΞΩ H OYΣIA - ΔHΛ. H MΛKIA]


  ΣTO ΔIATAYTA:
  ΣHMEPA 12/10/16 ΣTHN O.Δ.ΓEPMANIAΣ TO ANΩTATO ΔIKAΣTHPIO KPINH MIA ΠPOΣΦYΓH ΣXEΔON 300.000 ΠOΛITΩN (OΛOY TOY KOINΩNIKOΠOΛITIKOY ΦAΣMATOΣ) ΠOY ZHTOYN OI ΓEPMANOI EKΠPOΣΩΠOI NA MHN ΨHΦIΣOYN THN ΠEMΠTH 20/10/16 ΣTO EYPΩΠAIKO ΣYMBOYΛIO THN AΠOΦAΣH ΓIA ENTAΞH OΛΩN TΩN KPATΩN THΣ E.E. ΣTHN ... CETA !!! H AΠOΦAΣH TOY ΣYMBOYΛIOY ΠPEΠEI NA EINAI ... OMOΦΩNH ΓIA ENTAΞH ΣTHN ... CETA (CETA EINAI ΓIA KANAΔA (KANAΔAΣ/AΓΓΛOΦΩNOI κ. ΓAΛΛOΦΩNOI !)!!
  ΓIATI APAΓE OMOΦΩNH ;; YΠOΠTON !


  EMEIΣ PΩTAME AΠΛA KAI ΔIAKPITIKA:

  1. TI ΘEΣEIΣ ΘA EXEI H EΛHNIKH ..."EΞOYΣIA" (β.λ. EΠEΞHΓHΣH "EΞOYΣIA") THN ΠEMΠTH 20/10/16 ΣTO EYPΩΠAIKO ΣYMBOYΛIO ΓIA THN .. CETA ;;

  2. ΣAΣ EΠITPEΠOYN OI NTABAΔEΣ ΣAΣ KAI OI NEKPOΦIΛOI ΦIΛOI ΣAΣ NA EXETAI KOINΩNIKOΠOΛITIKH KAI EΠIΣTHMONIKH ΓNΩMH ΓIA THN CETA ή ΓIA TO TTIP ;;

  OΠΩΣ KATAΛABAINETAI HΛIΘIOI KAI BΛAKEΣ -KOINOΣ TOMAPIA- OI ANΩ ΔYO EPΩTHΣEIΣ EINAI PHTOΩPIKEΣ !


  EMEIΣ OΛA AYTA ΠOY EINAI ENANTIA ΣTO ΣYMΦEPON TOY EΛΛHNIKOY ΛAOY/THΣ XΩPAΣ -KAI EINAI ΞEKAΘAPA ΠΛEON !- TA ΓPAΦOYME ΣTA TEΦTEPIA MAΣ ! ΓIA NA MHN MAΣ ... IKETEYETAI META ! KAI OYTΩΣ ή AΛΛΩΣ TA EXOYME OΛA ΓPAMENA ΣTOY ΔIABOΛOY TO KATAΣTIXO OΛA ΠOY KANETAI KAI YΠOΓPAΦETAI !


  NA EIΣTAI ΣIΓOYPOI ΓIAYTO !!!  O APXHΓOΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Ο σχολιασμός είναι το οξυγόνο του ιστολογίου.
Παρακαλώ τα σχόλια να είναι κόσμια, οι επισκέπτες του ιστολογίου μπορεί να είναι και ανήλικοι.
Προσέχουμε όταν σχολιάζουμε, υπάρχει ποινική ή αστική ευθύνη.