Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου 2016

Το χρυσό αυγοτάραχο των λιμνοθαλασσών Μεσολογγίου και Αιτωλικού...

Το κορυφαίο από τα θαλασσινά προϊόντα των
λιμνοθαλασσών Μεσολογγίου και Αιτωλικού είναι το αυγοτάραχο. Πρόκειται για το αυγό της “μπάφας” (θηλυκός μεγάλος κέφαλος) που μετά από την παραδοσιακή επεξεργασία με αλάτι των αλυκών Μεσολογγίου και την αποξήρανση εμβαπτίζεται σε λιωμένο κερί για μεγαλύτερη διάρκεια συντήρησης.
2-2
3-2
Τα ψάρια, που είναι εγκλωβισμένα σε τεράστιες θαλάσσιες εκτάσεις, τα ιβάρια, συλλαμβάνονται με απόχες στις συλληπτικές εγκαταστάσεις κατά την έξοδό τους προς τον Πατραϊκό κόλπο.
4-2
5-2
Με προσοχή ανοίγεται η κοιλιά του για να μην τραυματιστεί το αυγό. Μετά τον καθαρισμό αλατίζεται για κάποιες ώρες, στη συνέχεια πλένεται και αποξηραίνεται για μερικές μέρες υπό σκιά και καλό αερισμό. Τέλος γίνεται η εμβάπτιση του αποξηραμένου αυγού σε λιωμένο κερί και είναι έτοιμο για κατανάλωση.
7-1
8
Θεωρείται πολύ σπουδαία τροφή λόγω των πολλών και ιδιαίτερων θρεπτικών συστατικών του. Εκτός των άλλων, το αυγοτάραχο έχει και αφροδισιακές ιδιότητες. Η επίσκεψη στα ιβάρια αποτελεί υπέροχη εμπειρία λόγω της φυσικής ομορφιάς του περιβάλλοντος χώρου. Οι ψαράδες συνηθίζουν να τρέφονται με θαλασσινά εδέσματα. Κορυφαίο είναι το ψητό χέλι που στην περιοχή το ονομάζουν πετάλι..
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:

By
Share This
Previous Post
Next Post

Στα ιστολόγιά μου προσπαθώ να αποφεύγω τις "κακοτοπιές". Είναι όμως αδύνατο να μην πέσω θύμα παραπληροφόρησης. Ουδείς αναμάρτητος. Προτρέπω τους φίλους αναγνώστες να διαβάζουν τα πάντα και να κρίνουν τα πάντα.

0 Σχόλια:

Ο σχολιασμός είναι το οξυγόνο του ιστολογίου.
Παρακαλώ τα σχόλια να είναι κόσμια, οι επισκέπτες του ιστολογίου μπορεί να είναι και ανήλικοι.
Προσέχουμε όταν σχολιάζουμε, υπάρχει ποινική ή αστική ευθύνη.