Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου 2016

Η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση μερικής στάσης πληρωμών...

Σε περίπου 90 δισ ευρώ ή στο 50%  ΑΕΠ έχουν
φτάσει τα ληξιπρόθεσμα χρέη ιδιωτών, επαγγελματιών και επιχειρηματιών προς τον ευρύτερο δημόσιο τομέα και τις τράπεζες, όπως διαφαίνεται από επιμέρους εκτιμήσεις.

Την ίδια ώρα, το Δημόσιο και οι δημόσιοι οργανισμοί, οφείλουν τεράστια ποσά σε μισθωτούς, συνταξιούχους, επιχειρηματίες, προμηθευτές, φαρμακοποιούς, κλπ., το συνολικό ποσό των οποίων είναι απροσδιόριστο, αλλά πρέπει να ανέρχεται σε πολλές δεκάδες δις.  

Το κράτος δεν πληρώνει και το ίδιο κάνουν και οι χρεώστες προς το δημόσιο. 

Από τη μια μεριά το κράτος αδυνατεί να εισπράξει τα οφειλόμενα προς αυτό, και από την άλλη, δεν καταβάλλει τις οφειλές του. 

Για το μερικό έστω συγίρισμα των οικονομικών μας, αναμένουμε τη..."δόση" μας από τους "Εταίρους" που παρέχεται με το σταγονόμετρο ως ένα σύγχρονο μαρτύριο της σταγόνας. 

Στην πραγματικότητα, η αδυναμία έκδοσης δικού μας χρήματος, έχει οδηγήσει τη χώρα σε μια ιδιόμορφη κατάσταση μερικής στάσης πληρωμών. 

Έχουμε πτωχεύσει, αλλά δεν το πολυσυζητάμε. Και έπεται συνέχεια,μέχρι η χώρα να εξαγοραστεί μισοτιμής.Share This
Previous Post
Next Post

Στα ιστολόγιά μου προσπαθώ να αποφεύγω τις "κακοτοπιές". Είναι όμως αδύνατο να μην πέσω θύμα παραπληροφόρησης. Ουδείς αναμάρτητος. Προτρέπω τους φίλους αναγνώστες να διαβάζουν τα πάντα και να κρίνουν τα πάντα.

0 Σχόλια:

Ο σχολιασμός είναι το οξυγόνο του ιστολογίου.
Παρακαλώ τα σχόλια να είναι κόσμια, οι επισκέπτες του ιστολογίου μπορεί να είναι και ανήλικοι.
Προσέχουμε όταν σχολιάζουμε, υπάρχει ποινική ή αστική ευθύνη.