Σάββατο, 25 Ιουνίου 2016

Η ΚΥΡΙΑΡΧΗ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΑΥΤΗ ΘΑ ΝΙΚΗΘΕΙ...


Κάθε λαός, σε κάθε χρονική περίοδο έχει πάντα ως πρόταγμα έναν υπέρτατο στόχο, προς τον οποίο ευθυγραμμίζονται όλες οι πολιτικοκοινωνικές διαδικασίες. Αυτός ο κυρίαρχος στόχος, ονομάζεται αλλιώς κυρίαρχη ιδεολογία. Όποιος είναι αντίθετος με αυτή την ιδεολογία χαρακτηρίζεται περίπου ως προδότης και περιθωριοποιείται από το καθεστώς πρώτα και από την ίδια την κοινωνία στη συνέχεια.

Η πιο χαρακτηριστική κυρίαρχη ιδεολογία που γνώρισε η σύγχρονη Ελλάδα, ήταν
η "ΜΕΓΑΛΗ ΙΔΕΑ", με βάση την οποία η χώρα αυξήθηκε από τα πέριξ της Πελοποννήσου όρια, μέχρι τα 36 χιλιόμετρα έξω από την Άγκυρα. 

Η σύγχρονη κυρίαρχη ιδεολογία όλης της μεταπολιτευτικής περιόδου της Ελλάδας, είναι ο "ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ" της χώρας. Κάθε τι το ευρωσκεπτικιστικό που κινείται αντίθετα προς την κυρίαρχη αυτή ιδεολογία, απομονώθηκε στο παρελθόν και εξακολουθεί να απομονώνεται από το καθεστώς, αλλά και από την ίδια την κοινωνία και αυτό εκφράζεται στις κάλπες, όπως όλοι διαπιστώνουμε.

Όσο καλή όμως και αν ήταν η "Μεγάλη Ιδέα", κάποια στιγμή κούρασε και νικήθηκε από το "ΟΙΚΑΔΕ".

Το ίδιο και σήμερα, ο "Ευρωπαϊκός Προσανατολισμός" της χώρας άρχισε να κουράζει και σύντομα θα νικηθεί από κάποιο αντίστοιχο "Οίκαδε". Κάποιος θα βρει πρώτος το σύγχρονο σύνθημα "Οίκαδε" που θα γίνει η νέα κυρίαρχη ιδεολογία.

Σε κάθε περίπτωση, για να φύγουμε από το μεταπολιτευτικό μοντέλο, θα πρέπει πρώτα να κτυπηθεί και να νικηθεί η ισχύουσα κυρίαρχη ιδεολογία. Εκεί εστιάζονται αυτή τη στιγμή, όλες οι ευρωσκεπτικιστικές δυνάμεις της χώρας.hassapis-peter
Share This
Previous Post
Next Post

Στα ιστολόγιά μου προσπαθώ να αποφεύγω τις "κακοτοπιές". Είναι όμως αδύνατο να μην πέσω θύμα παραπληροφόρησης. Ουδείς αναμάρτητος. Προτρέπω τους φίλους αναγνώστες να διαβάζουν τα πάντα και να κρίνουν τα πάντα.

0 Σχόλια:

Ο σχολιασμός είναι το οξυγόνο του ιστολογίου.
Παρακαλώ τα σχόλια να είναι κόσμια, οι επισκέπτες του ιστολογίου μπορεί να είναι και ανήλικοι.
Προσέχουμε όταν σχολιάζουμε, υπάρχει ποινική ή αστική ευθύνη.