Σάββατο, 25 Ιουνίου 2016

Άρχισαν τα "όργανα". Σκωτία: Δημοψήφισμα ανεξαρτησίας για να μείνει στην Ε.Ε...

H κυβέρνηση της Σκωτίας θα ξεκινήσει όλες τις απαραίτητες προετοιμασίες για την διεξαγωγή ενός δεύτερου δημοψηφίσματος ανεξαρτησίας από το Ηνωμένο Βασίλειο, δήλωσε η πρωθυπουργός της Σκωτίας, Νίκολα Στέρτζον. 

Μετά την επικράτηση του Brexit  στο βρετανικό δημοψήφισμα η πρωθυπουργός της Σκωτίας και επικεφαλής του Εθνικού Κόμματος (SNP) Nicola Sturgeon έσπευσε να δηλώσει την Παρασκευή πως το μέλλον τη Σκωτίας είναι εντός της ΕΕ παρά το βρετανικό Brexit καλλιεργώντας την εντύπωση πως σύντομα το Λονδίνο μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπο ξανά με ένα νέο αίτημα για τη διενέργεια ενός δημοψηφίσματος με ζητούμενο την ανεξαρτησία.

Oσο για τον προκάτοχό της , Alex Salmond τόνισε πως «το συνετό για τη Σκωτία είναι να μην εγκαταλείψει ποτέ την ΕΕ». Ερωτηθείς από το Sky News για το ποια στάση θα τηρήσει η Sturgeon απάντησε πως πεποίθησή του είναι πως θα ζητήσει άμεσα τη διενέργεια νέου δημοψηφίσματος.

Share This
Previous Post
Next Post

Στα ιστολόγιά μου προσπαθώ να αποφεύγω τις "κακοτοπιές". Είναι όμως αδύνατο να μην πέσω θύμα παραπληροφόρησης. Ουδείς αναμάρτητος. Προτρέπω τους φίλους αναγνώστες να διαβάζουν τα πάντα και να κρίνουν τα πάντα.

0 Σχόλια:

Ο σχολιασμός είναι το οξυγόνο του ιστολογίου.
Παρακαλώ τα σχόλια να είναι κόσμια, οι επισκέπτες του ιστολογίου μπορεί να είναι και ανήλικοι.
Προσέχουμε όταν σχολιάζουμε, υπάρχει ποινική ή αστική ευθύνη.