Ο... "κόφτης" συνειδήσεων!!!

Του Κώστα Γιαννιώτη 
 

 
Χαρούμενοι οι Συριζανελαίοι βουλευτές, μετά την υπερψήφιση των μέτρων κατακρεούργησης του ελληνικού λαού, έτρεξαν στον επικεφαλής χαμάλη της ΕΕ, που είχε ξαπλάρει, περήφανος για τη... "νίκη’’ του στο πρωθυπουργικό έδρανο !! Έτρεξαν να τον συγχαρούν για την περιφανή νίκη του κατά του εχθρού λαού!

Έτρεξαν να του δείξουν την πίστη και την αφοσίωσή τους στο πρόσωπό του και, κατ` επέκταση, την πίστη και την αφοσίωσή τους στις επιταγές των κατακτητών αφεντικών τους !

Ένιωθαν περήφανοι, γιατί τώρα άνοιγε ο δρόμος για τη δρομολόγηση της... «σκιαγράφησης του οδικού χάρτη της αναδιάρθρωσης του χρέους» !!

Στην αρχή, αυτά τα περί «διαγραφής του μεγαλύτερου μέρους του χρέους» αντικαταστάθηκαν από την... ‘’αναδιάρθρωση’’, δηλ. από τη χρονική επιμήκυνση του χρέους μέχρι και τις ημέρες των δισέγγονών μας !

Τώρα δεν μιλούν ούτε καν γι` αυτό ! Τώρα μιλούν για... σκιαγράφηση (sic) του οδικού χάρτη αναδιάρθρωσης του χρέους !!

Η δωσιλογική γλώσσα έχει μεγάλη ικανότητα όχι μόνο στο να γλείφει, αλλά και στο να πλάθει νεολογισμούς και φραστικές καρικατούρες, προς εξαπάτηση των αφελών, των οπαδών και των ιδρυματοποιημένων του κάθε κόμματος !!

Αφού πρώτα ψήφισαν μέτρα που οδηγούν τον Έλληνα πολίτη στην εξαθλίωση και την επαιτεία, αφού πρώτα υπέκυψαν σε όλες τις αξιώσεις των κατακτητών, καμαρώνουν για το ότι... ίσως αρχίσει... κάποτε... κάποια συζήτηση με... κάποιους για την χρονική επέκταση του χρέους στο βάθος των αιώνων !

Έτσι για να είναι σίγουροι ότι τα παιδιά μας και τα παιδιά των παιδιών μας θα είναι κι αυτά δέσμιοι ενός χρέους που ποτέ δεν θα μπορεί να εξυπηρετηθεί και που συνεχώς θα διογκώνεται! Που θα μετατρέψει αυτή τη χώρα σε τόπο δούλων!

Εκείνο όμως που ξεχωρίζει είναι το γεγονός ότι στις τελευταίες διαταγές (διαπραγμάτευση ονομάζουν τις διαταγές που παίρνουν) που έλαβαν περιλαμβάνεται και μια ρήτρα η οποία στην πραγματικότητα τους καταργεί σαν πολιτικές οντότητες ! Απεδέχθησαν την ύπαρξη του περίφημου ... Μηχανισμού Αυτόματης Δημοσιονομικής Προσαρμογής, του επονομαζόμενου... ’’κόφτη’’, που δεν είναι τίποτε άλλο από το μηχανισμό εκείνον που θα πετσοκόβει μισθούς και συντάξεις - κάθε φορά που τα αφεντικά των Βρυξελλών θα το θεωρούν... αναγκαίο – χωρίς ποτέ και κανείς να ρωτήσει κανέναν από τα όντα που θα εξακολουθούν να το παίζουν κυβερνώντες και βουλευτές !!

Γιατί δεν θα περνά ούτε κι απ` αυτό το σημερινό εικονικό κοινοβούλιο !

Αν μέχρι σήμερα ήταν καταργημένοι ανεπίσημα, τώρα δέχθηκαν την επίσημη αυτοκατάργησή τους, χωρίς όμως και να πάνε στο σπίτι τους! Τους αρκεί ο τίτλος... του βουλευτή, του υπουργού, του πρωθυπουργού και το ρεγάλο – με τη μορφή βουλευτικής αποζημίωσης ! Αρκεί να γεμίζει ο μπεζαχτάς όλων των αργόμισθων και αέργων ! Τα υπόλοιπα θα τα διεκπεραιώνουν οι κατακτητές !

Τέτοιου είδους ‘’διαπραγματεύσεις’’ κάνουν και για τέτοιες συμφωνίες νιώθουν περήφανοι οι νενέκοι ! Αυτοί που παρέδωσαν την υπόστασή τους, άθυρμα στα χέρια των κατακτητών, που έβαλαν στον ‘’κόφτη’’ τη συνείδησή τους, προσυπογράφουν συμφωνίες που βάζουν στον ‘’κόφτη’’ τη ζωή εκατομμυρίων πολιτών αυτού του τόπου!

Αυτοί οι πολίτες λοιπόν, έχουν υποχρέωση να διαγράψουν, πλέον, όλο το συρφετό του σάπιου και υποταγμένου, στον κατακτητή, πολιτικού κατεστημένου, να απαλλαγούν από τις αυταπάτες σωτηρίας από ‘’μεσσίες’’ και να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους!

Οι ώρες είναι πλέον κρίσιμες ! Η χώρα βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού και το επόμενο βήμα – μετά το ξεπούλημα της περιουσίας της - θα είναι ο διαμελισμός της και τελικά ο αφανισμός της, ως κρατικής οντότητας !

Κάθε σπίτι, κάθε γειτονιά, κάθε συνοικία, κάθε χωριό και πόλη, πρέπει να μετατραπεί σε κάστρο οργανωμένης αντίστασης !