Και η μπάλα, ως συνήθως, στην εξέδρα...



Γράφει ο Κλεισθένης.
 
Όλοι και όλες κατά ΔΝΤ.
Πανδημία σχεδόν.
Τα wikileaks άναψαν το σπίρτο για να εκραγεί η Ελληνική

κοινωνία.
Προχθές ανέβασα ένα κειμενάκι που ίσως δώσει κάποιες απαντήσεις
.( http://ideopigi.blogspot.gr/2016/03/blog-post_73.html ).
Το θέμα είναι απλό. Που πήγε το ΔΝΤ και δεν άφησε ερείπια;
Πότε το ΔΝΤ έδρασε χωρίς άνωθεν εντολές;
Οι περισσότεροι γνώριζαν και γνωρίζουν τι ρόλο παίζει το ΔΝΤ όπου το καλούν. Εδώ το κάλεσαν δεν ήρθε μόνο του.
Το κάλεσαν γιατί έπρεπε να υπάρχει ο κακός (ΔΝΤ) και ο ψυχοπονιάρης (Ε.Ε).
Ακούσαμε τον πρωθυπουργό να λέει πως δεν θα επιτρέψει την διάλυση της Ευρώπης.
Εδώ επιτρέπει και συντονίζει την καταστροφή της Ελλάδας, για την Ευρώπη "καίγεται;
Είπαμε, εκεί που σου δείχνουν υπάρχει η μισή αλήθεια, αν όχι το ψέμα.
Στοχοποιούν το ΔΝΤ σαν τον φυσικό εχθρό της Ελλάδας λες και οι Ευρωπαίοι είναι φίλοι μας. Ξεχάσαμε τα όσα δεινά μας έφεραν οι "πολιτισμένοι" Ευρωπαίοι, όχι μόνο τώρα αλλά από ανέκαθεν.
Κατηγορούν το ΔΝΤ ότι προετοιμάζει την χρεοκοπία της χώρας, τώρα; Η χώρα έχει χρεοκοπήσει προ πολλού. Αν εννοούν άτακτη χρεοκοπία και επιστροφή σε εθνικό νόμισμα τότε στου κουφού την πόρτα ...
Η Ελλάδα χρεοκόπησε χωρίς να απολάβει τα "καλά" της χρεοκοπίας της, δλδ δεν διαγράφτηκε το χρέος της όπως γίνεται σε περιπτώσεις χρεοκοπίας. Το χρέος παρέμεινε και αυξάνεται 'μέρα με τη ΄μέρα.
Δεν τους νοιάζει αν η χώρα χρεοκόπησε ή χρεοκοπήσει τώρα, σύμφωνα με τους φόβους τους. Τους νοιάζει ότι ο λαός ίσως εξεγερθεί και χάσουν τ' αυγά και τα πασχάλια, μισθάρες, προνόμια, υπουργιλίκια, καρέκλες.
Μας δείχνουν σαν στόχο το ΔΝΤ για να έχουμε κάποιον να βρίζουμε ενώ αυτοί περνάνε κάθε 'μέρα τα καταστροφικά μέτρα που προστάζουν οι τοκογλύφοι-δανειστές και "φίλοι" μας Ευρωπαίοι.
Τι περισσότερο θα πάθει ο άνεργος; Ο εξαθλιωμένος; Ο οικονομικά κατεστραμμένος; Τι έχουμε να χάσουμε αν η χώρα, η ήδη χρεοκοπημένη, χρεοκοπήσει; Τις αλυσίδες που μας φόρεσαν οι Γερμανοί;
Αντίθετα πρέπει να ευχόμαστε να γίνει επιτέλους και επίσημα η χρεοκοπία για να ανασάνουμε, να στρώσουμε τον κώλο μας στη δουλειά, να απεξαρτηθούμε απ' το σφιχταγκάλιασμα του ευρώ και της Ε.Ε.
Χειρότερα απ' ότι είμαστε σήμερα δεν υπάρχει. Τρομοκρατούν τον κόσμο, ιδιαίτερα τους γέρους συνταξιούχους που είναι ανήμποροι και τρομάζουν εύκολα.
Η λύση για τη χώρα είναι η άμεση χρεοκοπία,η διαγραφή του άδικου και ληστρικού χρέους και η επιστροφή σε εθνικό νόμισμα. Φυσικά αλλαγή εκ βάθρων του οικονομικοπολιτικού κατεστημένου και κυβέρνηση με εθνικά και πατριωτικά χαρακτηριστικά.
Δεν μας φταίει το ΔΝΤ αλλά αυτοί που το έφεραν. Δεν μας φταίει το εθνικό νόμισμα αλλά το σάπιο και διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα.
Ας το αλλάξουμε, ας επιστρέψουμε στην αγαπημένη μας δραχμή, που παρεμπιπτόντως δεν μας ρώτησαν όταν μας πήγαν στο ευρώ, και σαν εργατικός και πολυμήχανος λαός που είμαστε θα ανορθώσουμε πάλι τη χώρα.
Δεν μας αφήνουν γιατί η πολιτική τάξη είναι εθελόδουλη, οι μεγαλοεπιχειρηματίες μεταπράτες και ο λαός φοβισμένος.
Ας νικήσουμε το φόβο, ας θυμηθούμε πως περνάγαμε με την αγαπημένη μας δραχμή, όσο κι αν έκλεβαν τα λαμόγια της πολιτικής και οι κρατικοδίαιτοι επιχειρηματίες, πάντα υπήρχε περίσσευμα για σχετικά καλή ζωή για όποιον ήταν εργατικός και συνετός.
Αφήστε μας κύριοι, εσωτερικού και εξωτερικού, να ζήσουμε σαν άνθρωποι.