Πέμπτη, 23 Μαΐου 2013

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: Η νύφη στολίζεται

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: Η νύφη στολίζεται – Τυφλοί οι “μικροί” γαμπροί – Θα πάμε …στο γάμο;


Το απόλυτο σκότος που έχει επιβάλλει η Εθνική στην ενημέρωση σχετικά με το πώς
πάει η προσπάθεια αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου, έχει επιτρέψει στον καθένα που ασχολείται δημοσιογραφικά, να γράφει… το μακρύ του και το κοντό του, με αποτέλεσμα το επενδυτικό κοινό να πέφτει θύμα των όποιων διαρροών από “περίεργες” πηγές γίνονται. Την ώρα όμως του σκότους, παίζουν στις τηλεοράσεις τα διαφημιστικά spots που καλούν τους επενδυτές να πάρουν μέρος στην αύξηση, ενώ έχουν πάρει φωτιά και τα τηλέφωνα των καταθετών – πελατών, μικρών και μεγάλων για τον ίδιο σκοπό.
Δεν είναι η ώρα να κρίνουμε αυτούς που επέβαλλαν το σκότος στην ενημέρωση.  Το μόνο που θα πούμε είναι, ότι είναι τρελλό από τη μία πλευρά να καλούνται όλοι να πάρουν μέρος στην “εθνική προσπάθεια” και από την άλλη, να μη τους δίνεται το δικαίωμα να γνωρίζουν πως πάει αυτή η προσπάθεια. Πίστευε και μη ερεύνα, δηλαδή.
Πάμε τώρα στα σοβαρά:
1. Η αύξηση της Εθνικής θα πετύχει. Και δεν αποκλείεται η επιτυχία να είναι έκπληξη.
2. Αυτό, μπορεί να “απαγορεύεται” να το μάθουν οι κοινοί θνητοί τώρα, αλλά … οι άλλοι, Έλληνες που θα βάλουν τα εκατομμύρια και ξένοι που ΘΑ ΠΑΙΞΟΥΝ, το γνωρίζουν πάρα πολύ καλά. Πως;  Μα από τους … κουμπάρους φυσικά! (Δεν είμαστε χαζοί να πιστεύουμε ότι αυτοί που κινούν τα νήματα της όλης προσπάθειας επίσημα και ανεπίσημα – ξένοι οίκοι – είναι τόσο…ΕΝΤΙΜΟΙ, ώστε να μη δίνουν την πληροφόρηση που χρειάζονται τα ΑΦΕΝΤΙΚΑ τους, προκειμένου να κερδίσουν ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ μέσα σε λίγες μέρες από το παιχνίδι).
3. Με την αύξηση ΔΕΝ ΛΥΝΟΝΤΑΙ όλα τα προβλήματα. Η πραγματική προσπάθεια για να γίνει η τράπεζα αυτή που ήταν, αρχίζει αμέσως μετά … τη ρίψη των βεγγαλικών.
Ερώτηση: Μπαίνουμε στον … εθνικό αγώνα;
Απάντηση: Σημασία έχει σε ποια τιμή αγοράζουμε τη μετοχή και τα δικαιώματα. Πάντα πρέπει να έχουμε υπόψη (ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ), ότι αυτοί που θέλουν να βάλουν τους πάντες στην αύξηση, ουσιαστικά στολίζουν τη νύφη για να κάνει εντύπωση. Αυτός όμως που θα την παντρευτεί με … προξενιό, χωρίς να την έχει δει και χωρίς να  εξετάσει το πόσο είναι μακιγιαρισμένη, όταν ξημερώσει, μετά την πρώτη νύχτα του γάμου, μπορεί να βρεθεί προ δυσάρεστης εκπλήξεως. Άλλη μου δείξανε, με άλλη με παντρέψανε! Σημειωτέον, ότι το διαζύγιο είναι μεν εύκολο, αλλά θα κοστίσει ακριβά.
Συμπέρασμα: Δεν παρασυρόμαστε σε ακρότητες.
Πηγή:
Share This
Previous Post
Next Post

Στα ιστολόγιά μου προσπαθώ να αποφεύγω τις "κακοτοπιές". Είναι όμως αδύνατο να μην πέσω θύμα παραπληροφόρησης. Ουδείς αναμάρτητος. Προτρέπω τους φίλους αναγνώστες να διαβάζουν τα πάντα και να κρίνουν τα πάντα.

0 Σχόλια:

Ο σχολιασμός είναι το οξυγόνο του ιστολογίου.
Παρακαλώ τα σχόλια να είναι κόσμια, οι επισκέπτες του ιστολογίου μπορεί να είναι και ανήλικοι.
Προσέχουμε όταν σχολιάζουμε, υπάρχει ποινική ή αστική ευθύνη.