Ισχυρές εκρήξεις σε στρατιωτική βάση κοντά στη Βαγδάτη...

  Ισχυρές εκρήξεις σημειώθηκαν σε στρατιωτική βάση που χρησιμοποιείται από τις Ιρακινές Δυνάμεις Λαϊκής Κινητοποίησης, νότια της Βαγδάτης.

 Σύμφωνα με αραβικά μέσα ενημέρωσης που επικαλούνται πηγές του στρατού αναφέρουν σήμερα, 20 Απριλίου, ότι οι εκρήξεις θα μπορούσαν να ήταν αποτέλεσμα αεροπορικών επιδρομών.

“Τεράστιες εκρήξεις σε στρατιωτική βάση των Δυνάμεων Λαϊκής Κινητοποίησης νότια της Βαγδάτης”. Φωτό: Al Jazeera

Οι Δυνάμεις Λαϊκής Κινητοποίησης του Ιράκ, ανακοίνωσαν ότι τα χτυπήματα δεν προκάλεσαν θύματα, αλλά προξένησαν υλικές ζημιές στη στρατιωτική βάση.

Στις 3 Φεβρουαρίου, αναφέρθηκε ότι το αρχηγείο των ενόπλων ομάδων και μια αποθήκη μικρών όπλων στο Ιράκ χτυπήθηκαν ως αποτέλεσμα των αμερικανικών επιδρομών.

Σύμφωνα με πηγή από το ιρακινό υπουργείο Εσωτερικών, στόχος του αμερικανικού στρατού ήταν το αρχηγείο ενόπλων ομάδων στην περιοχή της ιρακινής πόλης Al-Qaim με μια αποθήκη φορητών όπλων.

Την 1η Φεβρουαρίου, ο αρχηγός του Πενταγώνου Λόιντ Όστιν δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να προστατεύσουν τις δυνάμεις τους στη Μέση Ανατολή. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο ίδιος, όπως και ο Μπάιντεν, δεν θα ανεχθεί επιθέσεις σε αμερικανικά στρατεύματα. Ταυτόχρονα, η Ουάσιγκτον θα συνεχίσει να προσπαθεί να αποφύγει την επέκταση των συγκρούσεων στην περιοχή, πρόσθεσε ο Όστιν.

We are aware of reports claiming that the United States conducted airstrikes in Iraq today. Those reports are not true. The United States has not conducted air strikes in Iraq today.

— U.S. Central Command (@CENTCOM) April 20, 2024

Ωστόσο, σήμερα, η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ, εν μέσω αναφορών για έκρηξη σε στρατιωτική βάση στην επαρχία Μπαμπίλ στο Ιράκ, αρνήθηκε ότι ο αμερικανικός στρατός εμπλέκεται με οποιονδήποτε τρόπο στις σημερινές επιθέσεις στη χώρα.

The Hellenic Information Team