Επέκταση του κατηγορητηρίου κατά του Γ. Παπακωνσταντίνου ζητούν 54 βουλευτές

Πρόταση για επέκταση της διεξαγόμενης ήδη
προκαταρκτικής εξέτασης, προκειμένου να διερευνηθούν και τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού Γιώργου Παπακωνσταντίνου και για το αξιόποινο αδίκημα της απιστίας στην Υπηρεσία , κατέθεσαν 54 βουλευτές.

Ειδικότερα, η πρόταση για επέκταση του κατηγορητηρίου συντάχθηκε από τον πρόεδρο της Προκαταρκτικής Επιτροπής που διευρευνά την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ Χρήστο Μαρκογιαννάκη και υπογράφεται από 52 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και τους Π. Ρήγα (ΠΑΣΟΚ) και Β. Οικονόμου (ΔΗΜΑΡ), οι οποίοι είναι μέλη της Επιτροπής.

Σύμφωνα με τους 54 βουλευτές, τίθεται το ζήτημα αν θα απαιτηθεί η διαδικασία συγκρότησης νέας επιτροπής για τη διεξαγωγή προκαταρκτικής εξέτασης για το αδίκημα της απιστίας στην υπηρεσία σε βαθμό κακουργήματος από τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου ή εάν υπάρχει δυνατότητα την προκαταρκτική εξέταση να διενεργήσει η ήδη λειτουργούσα Επιτροπή, η οποία διεξάγει προκαταρκτική εξέταση για τα αξιόποινα αδικήματα της νόθευσης εγγράφου και παράβασης καθήκοντος.

Η κατηγορία της απιστίας σε βαθμό κακουργήματος προέκυψε από το περιεχόμενο των εγγράφων που έστειλαν πρόσφατα οι γαλλικές αρχές σύμφωνα με τα οποία η λίστα Λαγκάρντ εστάλη επίσημα, βάση διμερούς διακρατικής συμφωνίας, και για φορολογική αξιοποίηση από τις ελληνικές αρχές ενώ ο Γ. Παπακωνσταντίνου ισχυριζόταν ότι είχε παραδοθεί άτυπα.

Ζ. Κωνσταντοπούλου: Δικαιώνεται ο ΣΥΡΙΖΑ

Δικαίωση του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί η επέκταση του κατηγορητηρίου, σύμφωνα με την Ζ. Κωνσταντοπούλου. Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της Προκαταρκτικής Επιτροπής σε δήλωσή της αφήνει ανοικτό και το ενδεχόμενο το κόμμα της να ζητήσει την δίωξη του Ευ. Βενιζέλου.

«Οι αποκαλύψεις και τα στοιχεία δικαιώνουν καθημερινά τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, που τον Ιανουάριο 2013 υπέβαλε πρόταση να διερευνηθούν οι ποινικές ευθύνες Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλου για απιστία και υπεξαγωγή εγγράφου, σε βαθμό κακουργήματος. Τότε, οι συνεταίροι της κυβέρνησης καταψήφισαν επιδεικτικά την πρότασή μας. Σήμερα, τρέχουν πανικόβλητοι να διαχειριστούν επικοινωνιακά το θέμα, προσπαθώντας συνένοχα να κόψουν και να ράψουν τη διερεύνηση ώστε και πάλι να μην ακουμπήσει τους προστατευόμενούς τους», τονίζει η Ζ. Κωνσταντοπούλου.

«Αντί να φέρνουν το θέμα για συζήτηση στην επιτροπή, ως όφειλαν θεσμικά, διοχετεύουν στα ΜΜΕ ότι συλλέγουν υπογραφές από βουλευτές ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ που δεν είναι μέλη της επιτροπής», επισημαίνει και ρωτά: «Τόσο πολύ φοβούνται τη θεσμική διαδικασία και τη σε βάθος έρευνα για την ουσιαστική και όχι την κυβερνητική αλήθεια;».

Πηγή: