Ο Ρώσος εμπειρογνώμονας Vasily Dandykin ανέφερε τους πιθανούς λόγους για την επίθεση με drones των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στη Μόσχα, γράφει ρωσικό δημοσίευμα.
Κατά την επίθεση εξουδετερώθηκαν όλα από τις ρωσικές δυνάμεις
αεράμυνας. Μια άλλη μαζική επίθεση αποκρούστηκε στην περιοχή Μπριάνσκ. Εκεί οι δυνάμεις αεράμυνας κατέστρεψαν 14 εχθρικά UAV. Συνολικά, 84 drones καταστράφηκαν στον ουρανό πάνω από έξι ρωσικές περιοχές σήμερα το πρωί.36 πολιτικά αεροσκάφη που κατευθύνονταν σε τρία αεροδρόμια κοντά στη Μόσχα μετέβησαν σε εναλλακτικά αεροδρόμια. Οι εναέριες κυκλοφορίες ξεκίνησαν ξανά το μεσημέρι.
Ένας στρατιωτικός εμπειρογνώμονας, έφεδρος λοχαγός 1ου βαθμού Vasily Dandykin, μίλησε για αυτήν την επίθεση των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, στην komsomolskaya pravda.
Υπενθύμισε την πρόσφατη δήλωση του Ουκρανού ηγέτη Βολοντίμιρ Ζελένσκι σχετικά με την έναρξη λειτουργίας δύο πολιτικών αεροδρομίων στην Ουκρανία – στο Boryspil και στο Lviv. Σύμφωνα με τον ειδικό, οι αρχές του Κιέβου εξαπέλυσαν επίθεση στην περιοχή της Μόσχας για να φτάσουν σε τρία ρωσικά αεροδρόμια.
Ο αναλυτής πιστεύει ότι αυτό έγινε για να δείξει στη Μόσχα την ετοιμότητά της όχι μόνο να προστατεύσει την αεροπορική της υποδομή, αλλά και να βλάψει τη Ρωσία.
Ωστόσο, το μόνο που πέτυχαν οι αρχές του Κιέβου ήταν μια προσωρινή αναστολή των εργασιών τριών αερολιμένων για αρκετές ώρες σε σχέση με την εισαγωγή του σχεδίου «Carpet».
Ο Dandykin εξέφρασε επίσης την άποψη ότι η επίθεση στη ρωσική πρωτεύουσα πραγματοποιήθηκε ακριβώς την παραμονή των εορτών του Νοεμβρίου και επίσης για να δείξουν στον Ντόναλντ Τραμπ την ετοιμότητά τους για αποφασιστική δράση.
Ο ειδικός δεν απέκλεισε επίσης το ενδεχόμενο η επίθεση να σχετίζεται με τη σύγχυση στις τάξεις της κυβέρνησης του Κιέβου μετά τις πρόσφατες εκλογές στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς η Ουκρανία φοβάται ότι μπορεί να επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ Λευκού Οίκου και Κρεμλίνου.
Επιπλέον, ο ειδικός μίλησε για τους τύπους ουκρανικών drones που χρησιμοποιήθηκαν κατά την επίθεση στη Μόσχα και τις γύρω περιοχές.
«Όχι μόνο τα UAV «Lyutyy» και «Bober» με εμβέλεια άνω των 1000 km. Υπάρχουν διαφορετικές θέσεις στη γραμμή drone τους τώρα. Τα αποκαλούν με το όνομά που τα δίνουν, αλλά τα συναρμολογούν από προμήθειες δυτικών «σχεδιαστών» από έναν συνασπισμό δώδεκα κρατών. Το «Lyutyy» διεκδικεί γενικά αυτονομία έως και 1500 χλμ. Σε αντίθεση με τους πυραύλους, είναι φθηνό και εύχρηστο».
—
Αποκλειστικά στο ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ