Πρωτιά Ανδρουλάκη, μάχη Δούκα-Γερουλάνου για τη 2η θέση...

 .Ανετη πρωτιά πέτυχε ο Νίκος Ανδρουλάκης στον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών του ΠΑΣΟΚ για την ανάδειξη νέου αρχηγού ενώ μάχη μέχρις εσχάτων για τη 2η θέση δίνουν Χάρης Δούκας και Παύλος Γερουλάνος, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα

αποτελέσματα.

Ειδικότερα, στο 98,38% των ψηφισάντων, ο Νίκος Ανδρουλάκης συγκεντρώνει 29,91%, ο Χάρης Δούκας 21,39%, ο Παύλος Γερουλάνος 21,13% και η Άννα Διαμαντοπούλου 19,52%. Πέμπτος ο Μιχάλης Κατρίνης με 5,74% και 6η η Νάντια Γιαννακοπούλου με 2,31%

Κοσμοσυρροή στις κάλπες

Μεγάλη, πέραν του αναμενομένου, ήταν η προσέλευση και συμμετοχή στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής για την ανάδειξη νέου αρχηγού, με αποτέλεσμα να δοθεί παράταση τουλάχιστον μιας ώρας στην ψηφοφορία. Οι κάλπες έκλεισαν τελικά στις 8 το βράδυ της Κυριακής (6/10) ενώ σε όποια εκλογικά κέντρα υπήρχαν ουρές η διαδικασία συνεχίστηκε μέχρι να ψηφίσει και ο τελευταίος.

Είχε προηγηθεί σχετικό αίτημα από των εκ υποψηφίων, Χάρη Δούκα, το οποίο έγινε δεκτό, με απόφαση της ΕΔΕΚΑΠ και έπειτα από συμφωνία με τους υπόλοιπους υποψήφιους.

Από τους 301.000 πολίτες που ψήφισαν, 185.000 είναι νέα μέλη και φίλοι του κόμματος. H προσέλευση κινήθηκε αρκετά πάνω από τις 270.000 που ψήφισαν στις προηγούμενες εσωκομματικές εκλογές το 2021.

Οι 950 κάλπες της εσωκομματικής ψηφοφορίας για την εκλογή νέας ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ άνοιξαν στις 7 το πρωί της Κυριακής και ήταν προγραμματισμένο αρχικά να κλείσουν στις 7 το βράδυ.

Δικαίωμα να ψηφίσουν είχαν όλα τα μέλη του κόμματος και επιπλέον όσοι άλλοι άνω των 16 το επιθυμούσαν δηλώνοντας, σε όποιο εκλογικό κέντρο προσέλθουν, πως θέλουν να εγγραφούν είτε ως μέλη είτε ως φίλοι και υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση ότι δεν είναι μέλη άλλου κόμματος. Όλοι οι ψηφοφόροι κατέβαλαν ως αντίτιμο το ποσό των 3 ευρώ.

Το ψηφοδέλτιο ήταν κοινό με αλφαβητική σειρά των υποψηφίων (Νίκος Ανδρουλάκης, Παύλος Γερουλάνος, Νάντια Γιαννακοπούλου , ’Αννα Διαμαντοπούλου, Χάρης Δούκας και Μιχάλης Κατρίνης) και μπαίνει σταυρός προτίμησης.

Για να εκλεγεί νέος πρόεδρος απαιτείται να συγκεντρώσει το 50+1 των ψήφων κι αν δεν το καταφέρει τότε οι δύο πρώτοι θα αναμετρηθούν σε β γύρο την επόμενη Κυριακή 13 Οκτωβρίου.

Διαμαντοπούλου: Την επόμενη ημέρα θα είμαστε ενωμένοι

Ενωτική εμφανίστηκε η Αννα Διαμαντοπούλου στις δηλώσεις που έκανε λίγο πριν ολοκληρωθεί η καταμέτρηση των αποτελεσμάτων. «Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους πολίτες. Μας δυνάμωσαν» τόνισε, προσθέτοντας «είμαι εδώ. Την επόμενη μέρα θα είμαστε ενωμένοι και θα δουλέψουμε όλοι μαζί για το μεγάλο ΠΑΣΟΚ».

Παράλληλα εξέφρασε τις θερμές τις ευχαριστίες σε όλους όσοι πίστεψαν στην υποψηφιότητά της και όλους όσοι, σε κάθε σημείο της Ελλάδας, αυτοοργανώθηκαν για να τη στηρίξουν.

huffingtonpost.gr