Οι Ταλιμπάν και η Παλαιστίνη υπέβαλαν αίτημα συμμετοχής στη σύνοδο κορυφής των BRICS...

 

Οι Ταλιμπάν, η κυβέρνηση του Ισλαμικού Εμιράτου του Αφγανιστάν, υπέβαλε επίσημη αίτηση συμμετοχής στην επικείμενη σύνοδο κορυφής των BRICS, που θα πραγματοποιηθεί από τις 22 έως τις 24 Οκτωβρίου στο Καζάν.

Επιστολή με αίτημα συμμετοχής εστάλη από τον επικεφαλής του αφγανικού υπουργείου Βιομηχανίας και Εμπορίου, Νουριντίν Αζίζι, στον βοηθό του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Γιούρι Ουσάκοφ, αναφέρει η πηγή.

Ο Νουριντίν Αζίζι τόνισε στην επιστολή του ότι η συμμετοχή του Αφγανιστάν στη σύνοδο κορυφής των BRICS θα είναι σημαντική όχι μόνο για την ίδια τη χώρα, αλλά και για ολόκληρη την περιοχή.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το Αφγανιστάν είναι μια «γέφυρα μεταξύ της Κεντρικής και Νότιας Ασίας» και διαδραματίζει βασικό ρόλο στη διατήρηση της σταθερότητας και της οικονομικής ανάπτυξης στην περιοχή.

Και η Παλαιστίνη


Εκτός από το Αφγανιστάν, η Παλαιστίνη, ένα περιορισμένα αναγνωρισμένο κράτος που έχει επίσης εκφράσει την επιθυμία να ενταχθεί στις τάξεις των BRICS, διεκδικεί επίσης τη συμμετοχή στη σύνοδο κορυφής.

 Η παλαιστινιακή πλευρά βλέπει αυτό το βήμα ως ευκαιρία να ενισχύσει την πολιτική της επιρροή και να επιβληθεί στη διεθνή σκηνή, όπως σημειώνεται.



Αποκλειστικά στο  ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ