Ευρωεκλογές: Εισαγγελική έρευνα μετά τις καταγγελίες Βελόπουλου περί νοθείας...

 


Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη, έδωσε την Παρασκευή παραγγελία προς τον διευθύνοντα την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, Αντώνη Ελευθεριάνο, για την διερεύνηση των καταγγελιών του προέδρου της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκου Βελόπουλου, περί νοθείας στις Ευρωεκλογές 2024.

Απορίας άξιον είναι, ωστόσο, γιατί στην εν λόγω παρέμβαση του Αρείου Πάγου δεν συμπεριλαμβάνονται οι πολύ σοβαρές καταγγελίες του ΚΚΕ για τις κάλπες της 9ης Ιουνίου και ό,τι προηγήθηκε.

«Κατόπιν της από 13/6/2024 με αρ. πρωτ. Α.Π.69/13-6-2024 αναφοράς του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών κ. Θοδωρή Λιβανίου, με την οποία ζητά την διερεύνηση των καταγγελιών του Προέδρου της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ κ. Κυριάκου Βελόπουλου και του πρώην Ευρωβουλευτή κ. Γεωργίου Κύρτσου περί «νοθείας» κατά την πρόσφατη εκλογική αναμέτρηση, εν όψει δε του ότι είναι αυτονόητη η ανάγκη της ταχείας και σε βάθος διερεύνησης των ως άνω καταγγελιών, παρακαλούμε για τις δικές ενέργειες και για τη σχετική ενημέρωσή μας» αναφέρεται στην εισαγγελική παραγγελία.

olympia.gr