Ο Πούτιν θέτει στην Ουκρανία δύο προϋποθέσεις για να τερματίσει τον πόλεμο...

 

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έθεσε δύο όρους για τον τερματισμό του συνεχιζόμενου πολέμου στην Ουκρανία, υποβαθμίζοντας τη σημασία της συνόδου κορυφής για την ειρήνη

που ξεκινά το Σάββατο στην Ελβετία χωρίς τη συμμετοχή της Μόσχας.

Σε ομιλία του ενώπιον στελεχών του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, ο Πούτιν επιβεβαίωσε ότι θα διαπραγματευόταν με την Ουκρανία εάν αποσύρει τις δυνάμεις της από τέσσερις περιοχές που διεκδικεί η Μόσχα και εγκαταλείψει την προσπάθειά της να ενταχθεί στον Οργανισμό Βορειοατλαντικής Συνθήκης (ΝΑΤΟ).

Ο Ρώσος Πρόεδρος επιβεβαίωσε: «Μόλις το Κίεβο (..) αρχίσει πραγματικά να αποσύρει τις δυνάμεις του (από τις περιοχές Ντόνετσκ, Λουγκάνσκ, Χερσώνα και Ζαπορίζια) και ενημερώσει για την εγκατάλειψη του έργου για ένταξη στο ΝΑΤΟ, θα εκδώσουμε αμέσως διατάξει κατάπαυση του πυρός και έναρξη διαπραγματεύσεων».

Την περασμένη εβδομάδα, ο Πούτιν είπε σε ένα οικονομικό φόρουμ ότι η Ρωσία έχει πάρει τον έλεγχο 47 ουκρανικών πόλεων και χωριών μέχρι στιγμής από την αρχή του έτους.

Υποβάθμισε τη Σύνοδο Ειρήνης στην Ελβετία

Ο Πούτιν υποβάθμισε τη σημασία της συνόδου κορυφής για την ειρήνη στην Ελβετία, στην οποία δεν προσκλήθηκε η χώρα του.

Το Σάββατο και την Κυριακή, η Ελβετία θα φιλοξενήσει την πρώτη «Σύνοδο Κορυφής για την Ειρήνη στην Ουκρανία» σε ένα θέρετρο έξω από τη Λουκέρνη.

Το Κρεμλίνο έχει επανειλημμένα πει ότι δεν θα συμμετάσχει σε καμία διαπραγμάτευση εάν το Κίεβο δεν αποδεχτεί την προσάρτηση από τη Ρωσία του 20% περίπου της ουκρανικής επικράτειας που κατέχει αυτή τη στιγμή.

Η Ουκρανία ελπίζει να κερδίσει ευρεία διεθνή υποστήριξη κατά τη διάρκεια αυτής της συνόδου κορυφής παρουσιάζοντας τις προϋποθέσεις που κρίνει απαραίτητες για να τερματιστεί ο πόλεμος κατά της Ρωσίας.

The Hellenic Information Team