Ο Ούγγρος πρωθυπουργός Όρμπαν ανακοίνωσε τη δημιουργία μιας ακροδεξιάς συμμαχίας στην Ευρώπη...

 

Μετά τις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν ανακοίνωσε τη δημιουργία μιας νέας ακροδεξιάς συμμαχίας. Ο Όρμπαν είπε ότι η νέα συμμαχία που δημιούργησαν θα είναι η ομπρέλα για τα ακροδεξιά κόμματα στο

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν, μαζί με τον Χέρμπερτ Κικλ, ηγέτη του ακροδεξιού Κόμματος Ελευθερίας (FPÖ) στην Αυστρία, και τον Αντρέι Μπάμπις, πρώην πρωθυπουργό της Τσεχικής Δημοκρατίας και πρόεδρος του ANO 2011, βρίσκονται στη Βιέννη το πρωί της Κυριακής για ίδρυση μιας νέας ακροδεξιάς συμμαχίας. Υπέγραψαν το κείμενο που ονομάζεται «Πατριωτικό Μανιφέστο».

Σύμφωνα με το EuroNews, ο Ούγγρος πρωθυπουργός, ο οποίος αξιολόγησε τους λογαριασμούς του FPÖ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είπε ότι η νέα συμμαχία που δημιούργησαν θα είναι η ομπρέλα για τα ακροδεξιά κόμματα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Ο πρόεδρος του FPÖ, Χέρμπερτ Κικλ, δήλωσε σχετικά με τη νέα συμμαχία που ιδρύθηκε με τη συμμετοχή πολιτικών από τρεις χώρες: «Αυτή είναι μια ιστορική ημέρα. Η Ευρώπη έχει εισέλθει σε μια νέα εποχή. Όπως αναφέρεται στο κείμενο, αυτή η συμμαχία χτίστηκε στον «Πατριωτισμό».

Στόχος μας είναι να προσφέρουμε μια καλύτερη Ευρώπη.» «Να εξασφαλίσουμε ένα μέλλον», είπε.

 Μόλις μια μέρα πριν από αυτή την πρωτοβουλία, η εφημερίδα Magyar Nemzet, που κυκλοφορεί στην Ουγγαρία, δημοσίευσε το άρθρο του Βίκτορ Όρμπαν με τίτλο «Προδοσία και επανασχεδιασμός».

Το άρθρο του Βίκτορ Όρμπαν: Προδοσία και επανασχεδιασμός

«Είναι καθήκον των δεξιών κομμάτων να επιβάλουν τη βούληση των ευρωπαίων ψηφοφόρων»

Στο άρθρο, ο Όρμπαν κατηγόρησε το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, τους σοσιαλιστές και τους φιλελεύθερους ότι είναι «υπέρ του πολέμου» για τη βοήθειά τους στην Ουκρανία και είπε: «Ο χριστιανικός πολιτισμός, που είναι το νόημα της ζωής μας, εξαφανίζεται. Η Ευρώπη βρίσκεται σε μεγάλη βρίσκεται σε κρίση. Η συνεχής απειλή της τρομοκρατίας, η μείωση της δημόσιας ασφάλειας».

Ο Όρμπαν, ο οποίος υπογράφει αυτό το άρθρο δηλώνει ότι είναι θετικός για την καθιέρωση συνεργασίας μεταξύ των δεξιών κομμάτων στην Ευρώπη, έγραψε ότι «οι επιχειρήσεις στην Ευρώπη έχουν παραλύσει, ο πληθωρισμός αυξάνεται και οι πολίτες βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση» λόγω των πολιτικών που ακολουθούν οι γραφειοκράτες τους οποίους χαρακτηρίζει ότι είναι «υπέρ του πολέμου».

Δηλώνοντας ότι «θα υποστηρίξουν τη βούληση των Ευρωπαίων ψηφοφόρων», ο Ούγγρος πρωθυπουργός είπε, «αν όλα πάνε καλά, οι πατριώτες θα κερδίσουν την πλειοψηφία μέχρι το τέλος του 2024, με τη βοήθεια του Θεού».

Υιοθετώντας το διάσημο σύνθημα του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, η Ουγγαρία θα ασκήσει την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), η οποία θα ξεκινήσει την 1η Ιουλίου, με το σύνθημα «Κάνε την Ευρώπη ξανά μεγάλη».

Ο υπουργός ΕΕ της Ουγγαρίας Γιάνος Μπόκα δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στις 18 Ιουνίου: «Το σύνθημά μας σημαίνει μια ενεργή και πρακτική προεδρία, την προσδοκία ότι είμαστε πιο δυνατοί μαζί παρά χωριστά και ότι μαζί μπορούμε να παραμείνουμε όπως είμαστε».

Πολλές χώρες της ΕΕ ανησυχούν για την ανάληψη της προεδρίας της ΕΕ από τη Βουδαπέστη.

Πέρυσι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (ΕΚ) ενέκρινε ένα μη δεσμευτικό ψήφισμα σχετικά με τις «φθίνουσες» δημοκρατικές αξίες της Ουγγαρίας.

Παρά την εισβολή στην Ουκρανία, ο Όρμπαν, ο στενότερος σύμμαχος της Μόσχας στην ΕΕ, αρνήθηκε να προμηθεύσει όπλα στο Κίεβο και επέκρινε σκληρά τις κυρώσεις της ΕΕ κατά της Ρωσίας.

Η Ουγγαρία είχε στο παρελθόν την προεδρία της ΕΕ το 2011 μετά την άνοδο του Όρμπαν στην εξουσία.

The Hellenic Information Team