Το μαφιόζικο κράτος με συντονιστή τον Έντι Ράμα, ερευνάται από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ...

 

«Το μαφιόζικο κράτος με συντονιστή τον Έντι Ράμα, (έγινε) αντιληπτό από τους Αμερικανούς! Ο πρωθυπουργός που συμβουλεύεται από τον Κολντέα, (είναι) συνεργός στη μαφία των ναρκωτικών», γράφει το ρουμανικό δημοσίευμα.

Αξιωματούχος από το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ στάλθηκε στα κεντρικά γραφεία της εισαγγελίας κατά της διαφθοράς στην Αλβανία.

Αμερικανοί αξιωματούχοι ανησυχούν για τη διαφθορά στη βαλκανική χώρα μετά την αποκάλυψη των δεσμών της με καρτέλ ναρκωτικών στο Μεξικό και την Κολομβία, καθώς και την εμπλοκή σε αυτή την ομάδα οργανωμένου εγκλήματος του Ρουμάνου Φλόριαν Κολντέα 

(σημείωση Βαλκανικού Περισκοπίου: Ο στρατηγός Florian Coldea είναι ένας από τους εξωτερικούς συμβούλους του πρωθυπουργού της Αλβανίας Έντι Ράμα, ήταν πρώην πρώτος αναπληρωτής διευθυντής της μυστικής υπηρεσίας της Ρουμανίας, ερευνάται από την Εθνική Διεύθυνση Καταπολέμησης της Διαφθοράς στη Ρουμανία για διαφθορά μεγάλου μεγέθους).

Η αλβανική μαφία ναρκωτικών είναι συνδεδεμένη στους ισχυρότερους θεσμούς ασφαλείας.

Η σύνδεση του Έντι Ράμα με τον πρώην επικεφαλής του FBI στη Νέα Υόρκη και τον πρώην επικεφαλής των ρουμανικών μυστικών υπηρεσιών, Φλόριαν Κολντέα, βρισκόταν πίσω από την άνθηση των επιχειρήσεων στα Βαλκάνια.

Ο αξιωματικός κατά της διαφθοράς του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, Ρίτσαρντ Χάας , πήγε στα Τίρανα για να δει το οργανωμένο κράτος της μαφίας με τη βοήθεια της εισαγγελίας του SPAK.

Ο Χάας κατέβηκε στα κεντρικά γραφεία του αλβανικού DNA, την εισαγγελία του SPAK, που χτίστηκε υπό την προσεκτική παρακολούθηση της Μόνικα Μάκοβα. Οι Αμερικανοί κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η αλβανική μαφία που δρα στον τομέα της διακίνησης ναρκωτικών και ανθρώπων έχει γίνει η πιο ισχυρή στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Αρκετοί δικαστικοί υπάλληλοι στην Ουάσιγκτον και τις Βρυξέλλες περιέγραψαν την Αλβανία ως τον μεγαλύτερο προμηθευτή ναρκωτικών στην ευρωπαϊκή αγορά, αλλά και σημαντικό σημείο διανομής ναρκωτικών στις ανεπτυγμένες χώρες. Το λαθρεμπόριο μαριχουάνας εκτιμάται ότι φτάνει τα 4 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως, που είναι το ήμισυ του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος της Αλβανίας.

Ένας δυτικός διπλωμάτης ισχυρίζεται ότι η χώρα υπό την ηγεσία του Έντι Ράμα από το 2013 έχει γίνει η Κολούμπια της Ευρώπης, μετά τη μετάβαση σε ένα θεσμοθετημένο εμπόριο ναρκωτικών με σαφείς ιεραρχίες.

Τα ναρκωτικά είναι πιο σημαντικά από την ένταξη στην ΕΕ

Η διακίνηση ναρκωτικών στην Αλβανία είναι πολύ πιο σημαντική από την ένταξη της βαλκανικής χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, επειδή επιχειρηματίες, πολιτικοί και προσωπικότητες με επιρροή στην Ανατολική Ευρώπη συλλέγουν χρήματα από διακινητές και από αυτά τα δίκτυα.

Η ένταξη στο κοινοτικό μπλοκ θα κατέστρεφε τη μαφία και τα παράνομα αποσυρόμενα χρήματα θα εξαφανίζονταν.

Ευρωπαίοι αξιωματούχοι κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι αποστολές κάνναβης, ηρωίνης και κοκαΐνης πραγματοποιούνται μέσω των κυρίων αλβανικών λιμανιών, όπου συνένοχος είναι το κράτος με επικεφαλής τον Ράμα, τον πρωθυπουργό που συμβουλεύεται από τον Φλόριαν Κολντέα. Τα ναρκωτικά έρχονται από την Κολομβία και το Μεξικό, όπου Αλβανοί μαφιόζοι έχουν δημιουργήσει σχέσεις με τα κύρια καρτέλ.

Ο Σαϊμίρ Ταχίρι, πρώην υπουργός Εσωτερικών της Αλβανίας, καταγγέλθηκε από Αλβανούς διακινητές στην Ιταλία, αλλά ο Έντι Ράμα αντιτάχθηκε στη σύλληψη του έμπιστου άνδρα του.

Επιπλέον, ο Αλβανός σοσιαλιστής ηγέτης αποφάσισε να μην άρει την ασυλία του το 2018, γλιτώνοντας έτσι τα εγκληματικά προβλήματα.

Ανεξάρτητοι ειδικοί που έχουν σπουδάσει στη μικρή βαλκανική χώρα υποστηρίζουν ότι η μαφία της εμπορίας ναρκωτικών και ανθρώπων έχει μολύνει το πολιτικό περιβάλλον, αλλά και τις επιχειρήσεις σε στρατηγικούς τομείς όπως η ενέργεια, οι τηλεπικοινωνίες ή οι μεταφορές.

Ο πρώην πρόεδρος της Αλβανίας, Σαλί Μπαρίσα, υποστηρίζει ότι ο Έντι Ράμα κατέλαβε τον πολιτικό χώρο μέσω τρομοκρατίας. Κατηγορεί τους ανθρώπους του πρωθυπουργού ότι αναλαμβάνουν δια της βίας επιχειρήσεις και δίνουν συμβόλαια και νόμους υπέρ των μαφιών που έχουν καταλάβει την Αλβανία.

Ο Μπερίσα δηλώνει ότι, σε αυτό το πλαίσιο, ο πρώην επικεφαλής των ρουμανικών μυστικών υπηρεσιών, Φλόριαν Κολντέα, κατέληξε να εργάζεται για την κυβέρνηση στα Τίρανα, καθορισμένος στη ζώνη ασφαλείας του ναρκο-κράτους, καταλήγει το ρουμανικό realitatea.net.

The Hellenic Information Team