Κίεβο: Οι μυστικές υπηρεσίες συνέλαβαν Ουκρανούς αξιωματικούς που σχεδίαζαν να δολοφονήσουν τον Ζελένσκι...

 «Η SBU έδειξε ένα βίντεο από την ανάκριση ενός κρατούμενου συνταγματάρχη που είναι ύποπτος ότι προετοίμαζε απόπειρα δολοφονίας στον Ζελένσκι».

Οι υπηρεσίες ασφαλείας της Ουκρανίας, ανακοίνωσαν ότι

συνέλαβαν Ουκρανούς αξιωματικούς που χαρακτηρίζονται ως «πράκτορες των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών» οι οποίοι σχεδίαζαν να δολοφονήσουν τον πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι και άλλους ανώτερους κυβερνητικούς αξιωματούχους.

Η υπηρεσία ασφαλείας είναι γνωστή ως SBU- Διοίκηση Κρατικής Προστασίας της Ουκρανίας.

«Οι ανακριτές της αντικατασκοπείας και η Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας ματαίωσαν τα σχέδια της (Ρωσικής) Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας για εκκαθάριση του Προέδρου της Ουκρανίας και άλλων εκπροσώπων της ανώτατης στρατιωτικής και πολιτικής ηγεσίας», ανέφερε στην εφαρμογή μηνυμάτων στο Telegram.

Από την πλευρά του, το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS επικαλέστηκε την ουκρανική υπηρεσία ασφαλείας να λέει «ξανά» ότι ανακάλυψε μια «συνωμοσία ξένων υπηρεσιών πληροφοριών» που περιελάμβανε προετοιμασία για απόπειρα δολοφονίας κατά του Ζελένσκι και ορισμένων αρχηγών των υπηρεσιών ασφαλείας της χώρας.

Το TASS πρόσθεσε ότι η ουκρανική υπηρεσία ασφαλείας ισχυρίστηκε, στην ανάρτησή της στην πλατφόρμα του Telegram, ότι οι αρμόδιοι ρωσικοί φορείς σχεδίαζαν να εξοντώσουν τον Ζελένσκι, καθώς και τον επικεφαλής της υπηρεσίας ασφαλείας Βασίλι Μαλιούκ, τον επικεφαλής της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών Κίριλ Μπουντάνοφ και κάποιους άλλους Ουκρανούς αξιωματούχους.

Σύμφωνα, ωστόσο,  με την Ουκρανική Υπηρεσία Ασφαλείας, δύο συνταγματάρχες της Διοίκησης Κρατικής Ασφάλειας της Ουκρανίας  συνελήφθησαν , φερόμενοι ότι μετέφεραν μυστικές πληροφορίες που ήταν απαραίτητες για την απόπειρα δολοφονίας.

 Οι κατοικίες τους ερευνήθηκαν και τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες για προδοσία και προετοιμασία τρομοκρατικής επίθεσης, μετέδωσε το TASS.

Νωρίτερα, η ουκρανική εφημερίδα «Strana» ανέφερε ότι η Ουκρανική Υπηρεσία Ασφαλείας συνέλαβε έναν ανώτερο αξιωματούχο ασφαλείας ως ύποπτο για συλλογή εμπιστευτικών πληροφοριών, συμπεριλαμβανομένων των κινήσεων του Ζελένσκι, και τη διαρροή τους σε ξένες υπηρεσίες πληροφοριών.

The Hellenic Information Team