Ευρωεκλογές 2024: Γιατί είναι τόσο σημαντικό το... 17%...

 Ευρωεκλογές 2024: Γιατί είναι τόσο σημαντικό το... 17%  - Τι θα κρίνει και γιατί θα φέρει χτυπήματα ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ κάτω από τη ζώνη Μετά την ανάπαυλα λίγων ημερών και την επιστροφή των πολιτικών αρχηγών μετά το Πάσχα εντός Αθηνών, ξεκινά και επίσημα η προεκλογική περίοδος ενόψει των ευρωεκλογών στις 9

Ιουνίου, με τα κόμματα να ρίχνονται στη μάχη για την επικράτησή τους με τα μεγαλύτερα δυνατά ποσοστά.
Μέσα στις 35 ημέρες που απομένουν μέχρι την τελική αναμέτρηση και με το βλέμμα στις δημοσκοπήσεις, θα πυκνώσουν τις περιοδείες και επισκέψεις εντός και εκτός Αθηνών οι πολιτικοί αρχηγοί και στελέχη τους, αλλά και οι αντιπαραθέσεις για θέματα που αποτελούν ανοιχτές πληγές για την κυβέρνηση, όπως το ζήτημα της ακρίβειας, τα Τέμπη.
Η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, βάσει των έως τώρα δημοσκοπήσεων, δεν θα πιάσει το 41% των εθνικών εκλογών, ωστόσο θα κινηθεί γύρω στο 33%, ποσοστό που θα της εξασφαλίσει την πρωτιά.
Μάλιστα, το επόμενο διάστημα ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκης, ο οποίος βρίσκεται για Πάσχα στην Τήνο, αναμένεται να συνεχίσει σε εντατικους ρυθμούς τις επισκέψεις του σε διάφορες περιοχές της χώρας, πιθανώς ξεκινώντας από το Βόρειο Αιγαίο, ζητώντας η κάλπη την 9η Ιουνίου να γεμίσει με πολλά γαλάζια ψηφοδέλτια και να μην υπάρχει καμία χαλαρότητα.
Παράλληλα, βασικός σταθμός στην πορεία προς τις ευρωεκλογές του Ιουνίου είναι και η επίσκεψη του Κ. Μητσοτάκη στις 13/5 στην Τουρκία και η νέα συνάντησή του με τον R.T. Erdogan.
Πάντως, μέχρι σήμερα ο Κ. Μητσοτάκης έχει αποδώσει χαρακτήρα εθνικό στις ευρωεκλογές. Έχει πολλάκις κάνει λόγο για τη σημασία σε μία εθνική κάλπη όπως οι ευρωεκλογές, η Νέα Δημοκρατία να βγει όσο το δυνατόν πιο ισχυρή, ώστε να υλοποιήσει με μεγαλύτερη ορμή το προεκλογικό της πρόγραμμα και να "τρέξει" τις μεταρρυθμίσεις που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα των πολιτών.
"Στις εκλογές θα στείλουμε μήνυμα σταθερότητας, συνέπειας και συνέχειας", έχει επαναλάβει πολλές φορές ο κ. Μητσοτάκης και έχει ξεκαθαρίσει ότι το 2027 θα γίνουν εθνικές εκλογές.
Ωστόσο, έχει να κερδίσει το στοίχημα της συσπείρωσης, αλλά και να αντιμετωπίσει πολλές...ανοιχτές πληγές , με στόχο τον κατευνασμό της δυσαρέσκειας των ψηφοφόρων που κάνουν σκέψεις για ψήφο διαμαρτυρίας και όσων "βλέπουν" ως επιλογή την αποχή.

Η μάχη για τη δεύτερη θέση

Τη μάχη για τη δεύτερη θέση φαίνεται ότι έχει κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αφήνοντας πίσω στην τρίτη θέση το ΠΑΣΟΚ, όπως δείχνουν τα ευρήματα των πρόσφατων δημοσκοπήσεων.
Μπορεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στ. Κασσελάκης να κάνει Πάσχα στην Κέρκυρα και αύριο να επισκέπτεται πους Παξούς, ωστόσο έχει μπροστά του την 9η Ιουνίου, μια ημέρα ορόσημο για τον ίδιο, αφού από το εκλογικό αποτέλεσμα θα κριθούν πολλά για την περαιτέρω πορεία του. Στόχος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ να κινηθεί πάνω από το 17,83% που έλαβε το κόμμα επί Τσίπρα στις εθνικές εκλογές του προηγούμενου Ιουνίου,  προκειμένου να αποφευχθεί η εσωκομματική γκρίνια.
Το σίγουρο είναι ότι μέχρι τις 9 Ιουνίου ο κ. Κασσελάκης θα εξαπολύει τις βολές του κατά της κυβερνητικής πολιτικής, με επίκεντρο την ακρίβεια, τα Τέμπη, το κράτος δικαίου.
Άλλωστε, στόχος είναι η δεύτερη θέση του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές.
Αναμένεται να πυκνώσει τις προεκλογικές του επισκέψεις, συνεντεύξεις σε εκπομπές, αλλά και να δωσεί έμφαση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Στο μεταξύ,  ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Ν. Ανδρουλάκης,  συνεχίζει να στοχεύει στη δεύτερη θέση του ΠΑΣΟΚ στις 9 Ιουνίου, παρά το γεγονός ότι πλέον οι δημοσκοπήσεις  δείχνουν τρίτη θέση. Μάλιστα, ο ίδιος έχει δηλώσει χαρακτηριστικά πως  όσοι προεξοφλούν ότι στις ευρωεκλογές το ΠΑΣΟΚ δεν θα κατακτήσει τη δεύτερη θέση στον πολιτικό χάρτη της χώρας «λογαριάζουν προφανώς χωρίς τον ξενοδόχο» και πως ο λαός θα διαψεύσει τις Κασσάνδρες, ενώ έχει ξεκαθαρίσει ότι καμία σταθερότητα δεν κινδυνεύει  στις ευρωεκλογές, αλλά αυτό που κρίνεται είναι η κυβερνητική αλαζονεία, θέλοντας έτσι να γκρεμίσει το αφήγημα Μητσοτάκη.
Στρέφοντας δε, τα βέλη του κατά του ΣΥΡΙΖΑ, έχει  αναφέρει για τον Στ. Κασσελάκη, πως «είναι «θείο δώρο» για τον κ. Μητσοτάκη στρώνοντάς του το χαλί να απειλεί με το ψευτοδίλημμα «σταθερότητα ή χάος».
 Ο κ. Ανδρουλάκης και οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές θα συνεχίσουν το επόμενο διάστημα τις επισκέψεις σε περιοχές της χώρας, για να επικοινωνήσουν τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ σε θέματα όπως η ακρίβεια, η Υγεία, αλλά και να τονίσουν τα "χτυπήματα" που έχει καταφέρει το κόμμα στο προφίλ του Κ. Μητσοτάκη, ενώ έμφαση θα δοθεί στην Κρήτη που θεωρείται περιφέρεια-κλειδί, αλλά και στην Αττική. 

www.bankingnews.gr