Σύμφωνα με το δημοσίευμα στην καταγγελία αναφέρονται μεταξύ άλλων:
«Χθες, το Ισραήλ στόχευσε κέντρο του λιβανικού στρατού στην περιοχή Αλ Αντίσα, κάτι που οδήγησε στο θάνατο ενός στρατιώτη και στον τραυματισμό άλλων τριών, που στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για θεραπεία.
Ο Λίβανος πιστεύει βαθιά στη σημασία της τήρησης του διεθνούς δικαίου και του σεβασμού των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας, ενώ το Ισραήλ παραβιάζει την κυριαρχία του Λιβάνου και του επιτίθεται σε ξηρά, θάλασσα και αέρα, αποφεύγοντας να εφαρμόσει τα διεθνή ψηφίσματα, ιδιαίτερα το ψήφισμα 425.
Όσον αφορά το ψήφισμα 1701 που εκδόθηκε από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ το 2006, το Ισραήλ είναι αυτό που δεν δεσμεύτηκε να εφαρμόσει πλήρως το περιεχόμενό του. Ενώ ο απώτερος στόχος του ψηφίσματος είναι μια μόνιμη κατάπαυση του πυρός, την οποία το Ισραήλ σκοπεύει να υπονομεύσει, καθώς το Ισραήλ παραβιάζει τις διατάξεις του, επιτίθεται σχεδόν καθημερινά στην κυριαρχία του Λιβάνου από ξηρά, θάλασσα και αέρα και διαιωνίζοντας την κατοχή του προσαρτώντας λιβανικά εδάφη.
Οι ισραηλινές επιδρομές οδήγησαν σε θανάτους και τραυματισμούς μεγάλου αριθμού αμάχων, δημοσιογράφων, παραϊατρικών και παιδιών και στην εκτόπιση περισσότερων από τριάντα χιλιάδων Λιβανέζων πολιτών από τα σπίτια τους.
Η χρήση από τον ισραηλινό στρατό διεθνώς απαγορευμένων οβίδων λευκού φωσφόρου σε πολίτες που ζουν στις περιοχές του βομβαρδισμού, προκάλεσαν επίσης σοβαρές περιβαλλοντικές και υλικές ζημιές, επιπλέον το Ισραήλ απειλεί την ασφάλεια της πολιτικής αεροπορίας χρησιμοποιώντας τον εναέριο χώρο του Λιβάνου με στόχο την επίθεση στην κυριαρχία μιας γειτονικής χώρας.
Ο Λίβανος επαναλαμβάνει τη δέσμευσή του για την πλήρη εφαρμογή του ψηφίσματος 1701 και απαιτεί την πλήρη δέσμευση του Ισραήλ να το σεβαστεί, κάτι που δεν υπάρχει μέχρι σήμερα. Επιβεβαιώνει επίσης την πρόθεσή του να μειώσει την κλιμάκωση και να αποκαταστήσει την ηρεμία στη Γαλάζια Γραμμή και καταδικάζει τη στόχευση της UNIFIL έδρα και μέλη.
– Οι επανειλημμένες απειλές Ισραηλινών αξιωματούχων να εξαπολύσουν προληπτικό πόλεμο στον Λίβανο και να τον επιστρέψουν στη Λίθινη Εποχή, επιπλέον της συνεχιζόμενης παραβίασης του ψηφίσματος 1701 και της κυριαρχίας του Λιβάνου από το Ισραήλ, και η αποτυχία του Ισραήλ από το 1948 να εφαρμόσει τα σχετικά ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών, είναι όλοι παράγοντες που συνιστούν προκλήσεις που τροφοδοτούν τη σύγκρουση και υπονομεύουν τις προσπάθειες που καταβάλλονται για την επίτευξη ασφάλειας και σταθερότητας».
—