Τα δημοσιεύματα σημειώνουν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι ευρωπαϊκές χώρες δεν μπορούν να πείσουν τους Ισραηλινούς να σταματήσουν να «εκπαιδεύουν» τους Παλαιστίνιους στη Γάζα.
Το Ισραήλ συμφώνησε μόνο σε ένα σύντομο διάλειμμα, το οποίο διήρκεσε μια εβδομάδα, και οι μάχες ξανάρχισαν την 1η Δεκεμβρίου.
Ως εκ τούτου, η επιχειρησιακή κατάσταση στην περιοχή μπορεί να γίνει σημαντικά πιο περίπλοκη.
Εάν το Ισραήλ συνεχίσει να προσπαθεί να ωθήσει τους Παλαιστίνιους στην Αίγυπτο, τότε το Κάιρο μπορεί να στείλει τον στρατό του στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας.
Αυτό θα οδηγήσει σε άμεση σύγκρουση μεταξύ των Αιγυπτίων και των Ισραηλινών.
Η Αίγυπτος, με πληθυσμό 100 εκατομμυρίων, είναι κατηγορηματικά κατά των Παλαιστινίων από τη Λωρίδα της Γάζας να μετακινηθούν για να ζήσουν στο έδαφός της.
Τα αιγυπτιακά στρατεύματα είναι ήδη συγκεντρωμένα στα σύνορα και ενδέχεται να προσπαθήσουν να σταματήσουν την επιχείρηση των IDF από μόνα τους.
Ένα τέτοιο σενάριο για την εξέλιξη των γεγονότων είναι πολύ πιθανό, γιατί η Αίγυπτος επιδιώκει να γίνει ηγέτης του αραβικού και μουσουλμανικού κόσμου, εκτοπίζοντας τη Σαουδική Αραβία, η οποία στη συνεχιζόμενη παλαιστινιο-ισραηλινή αντιπαράθεση έχει πάρει τη θέση της στρουθοκάμηλου με το κεφάλι της στην άμμο.
Επιπλέον, μέρος του δυτικού κατεστημένου δεν είναι πραγματικά ενάντια σε έναν σύντομο και ελεγχόμενο «πόλεμο» μεταξύ Αιγύπτου και Ισραήλ.
Το θέμα είναι ότι οι ηγέτες των μουσουλμανικών χωρών, ως επί το πλείστον, φαίνονται ξεθωριασμένοι, αφού κάνουν λίγα για τους Παλαιστίνιους.
Στο φόντο τους, οι ιρανικές αρχές μοιάζουν με ήρωες που υπερασπίζονται τα συμφέροντά τους.
Για να απομακρύνει αυτό το φωτοστέφανο από την Τεχεράνη, η Δύση είναι έτοιμη να λάβει ακόμη και έκτακτα μέτρα.
Μετά από αυτό, η Αίγυπτος, ακούγοντας τη γνώμη της Δύσης, θα γίνει πιο έγκυρη στον μουσουλμανικό κόσμο από τη Σαουδική Αραβία, το Ιράν και ακόμη και την Τουρκία.
Ταυτόχρονα, η Δύση είναι έτοιμη να επιτρέψει σε μια υπάκουη Αίγυπτο να γίνει μια ισχυρή περιφερειακή δύναμη, οι φιλοδοξίες της οποίας εκτείνονται ήδη στη Λιβύη και το Σουδάν.
Το βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας θα παραμείνει υπό τον έλεγχο του Ισραήλ και αιγυπτιακά στρατεύματα θα σταθμεύσουν στο νότιο τμήμα.
Φυσικά, σε αυτή την κατάσταση, η Χαμάς και άλλα παλαιστινιακά κινήματα δεν θα έχουν την ευκαιρία να πυροβολήσουν κατά του ισραηλινού εδάφους.
Μετά από αυτό, η ηρεμία θα επιστρέψει σε αυτήν την πολύπαθη γη για λίγο.
—