Οι Γάλλοι έδωσαν όπλα στους Ουκρανούς, που τα πούλησαν στους Ρώσους, που ευχαριστούν τον Μακρόν..

Η ιστορία μοιάζει απίστευτη. Σύμφωνα με την «Donbass Insider», την επιβεβαιώνουν γαλλικές στρατιωτικές πηγές.

Η ιστορία μοιάζει απίστευτη. Την αποκάλυψε αρχικά ο διαπρεπής, πολύ γνωστός Γάλλος νομικός Ρεζίς ντε Καστελνώ με ανάρτησή του στο Τwitter, την επιβεβαίωσε το ρωσικό εργοστάσιο Ουραλβαγκόν Ζαβόντ και τη μετέδωσαν διάφορα μέσα ενημέρωσης του Ντονμπάς και της Ρωσίας, δίνοντας και

περισσότερες λεπτομέρειες. Σύμφωνα με την «Donbass Insider» την επιβεβαιώνουν επίσης γαλλικές στρατιωτικές πηγές.

Δύο γαλλικά αυτοκινούμενα πυροβόλα τύπου Caesar (Καίσαρας) που η Γαλλία έστειλε στην Ουκρανία πουλήθηκαν από τους Ουκρανούς στους Ρώσους, που τα έχουν τώρα αποσυναρμολογήσει και τα μελετούν.

Απαντώντας στο tweet του Καστελνώ, η εταιρεία Ουραλβαγκόν Ζαβόντ, ανήρτησε το εξής μήνυμα στον επίσημο λογαριασμό της στο Telegram:

“Καλημέρα Κύριε Ρεζίς,
Παρακαλούμε να μεταφέρετε τις ευχαριστίες μας στον πρόεδρο Μακρόν για την παροχή αυτοκινούμενων πυροβόλων. Αυτό το υλικό δεν είναι βεβαίως τοπ όπως το δικό μας MSTA-S!
Εντούτοις είναι χρήσιμο. Στείλτε περισσότερα, θα τα αποσυναρμολογήσουμε.”

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, τρία από τα γαλλικά Ceasar που παραχωρήθηκαν στην Ουκρανία κατεστράφησαν στη διάρκεια αεροπορικών επιδρομών στο Κουράκοβο, ένα καταστράφηκε στη χερσόνησο Κουμπάνσκι, στην περιοχή της Οδησσού, και δύο πουλήθηκαν έναντι του ποσού των 120.000 δολαρίων έκαστο. Η τιμή, σημειωτέον, των πυροβόλων αυτών είναι περί τα 7 εκατομμύρια ευρώ το καθένα.

Το πώς ακριβώς «διευθετήθηκε» αυτή η συναλλαγή δεν έγινε γνωστό. Πιθανολογείται ότι ένας ενδιάμεσος (ένοπλη ομάδα ή έμπορος όπλων) αγόρασαν τα όπλα και τα μεταπούλησαν στους Ρώσους, που ενδιαφέρονται πάρα πολύ να αναλύσουν το σύστημα οδήγησης και συντονισμού των βολών του Caesar.

Σημειωτέον ότι για να σταλούν τα πυροβόλα στην Ουκρανία απογυμνώθηκαν αρκετές γαλλικές μονάδες και δεν απεστάλησαν αυτά που είχε υποσχεθεί να παράσχει το Παρίσι στο Μαρόκο.

Βέβαια, οι Γάλλοι δεν κινδυνεύουν από επίθεση, όπως εμείς που στείλαμε τα όπλα που έχουμε στα νησιά του Αιγαίου στην Ουκρανία ή τους αντιαεροπορικούς πυραύλους μας και το προσωπικό τους στη Σαουδική Αραβία, διεκδικώντας το παγκόσμιο βραβείο Νόμπελ ή Γκίνες αυτοκαταστροφικής υποτέλειας. Ευτυχώς που απετράπη την τελευταία στιγμή και η αποστολή ελληνικού στρατού στο Μαλί, όχι γιατί κάποιος στην Αθήνα χρησιμοποίησε το μυαλό του, αλλά γιατί οι Αφρικανοί πήραν στο φαλάγγι τους Γάλλους.

Όπως έγινε εξάλλου γνωστό χτες, όχι φυσικά από την κυβέρνηση, που αρνείται να ενημερώσει ακόμα και τους βουλευτές, η Ελλάδα έχει δωρίσει στην Ουκρανία όπλα αξίας 260 εκατομμυρίων δολαρίων, περισσότερα δηλαδή από τη Γαλλία και την Ιταλία. Τέτοιο είναι το αμόκ υποτέλειας.

Να σημειώσουμε επίσης ότι οι Ρωσόφωνοι του Ντονμπάς κατηγορούν τη Γαλλία για σύμπραξη σε εγκλήματα πολέμου, γιατί τα πυροβόλα της χρησιμοποιήθηκαν για τον βομβαρδισμό κατοικημένων περιοχών.

Η υπόθεση των πυροβόλων αναδεικνύει τον κίνδυνο όλα αυτά τα πολύ εξελιγμένα όπλα που παρέχουν οι Δυτικοί σε μια από τις πιο διεφθαρμένες χώρες του κόσμου, όπου κάνει κουμάντο ένα καθεστώς μαφιόζικου καπιταλισμού σε συνέργεια με τις δυτικές και άλλες υπηρεσίες και συμφέροντα, να καταλήξουν «Κύριος Οίδε» σε ποιες δυνάμεις και ομάδες.

Να σημειώσουμε τέλος ότι σύμφωνα με ρωσικά δημοσιεύματα, έχουν εντοπιστεί στην περιοχή Ρίβνα στοιχεία του 13ου συντάγματος αλεξιπτωτιστών της Γαλλίας που πήγαν εκεί να βοηθάνε τους Ουκρανούς στη χρήση των όπλων. Προσευχόμαστε να μην έχει σταλεί, μαζί με τα όπλα, και κανένας Έλληνας στην περιοχή γιατί, όπως λέγεται, ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον.

konstantakopoulos.gr