Θα δούμε στα κεντρικά δελτία ειδήσεων αυτό το άρθρο του Guardian;;;

Ο ίδιος ο Guardian ξεφτιλίζει την Δύση και τα κανάλια: «Ο Πούτιν μας ΚΕΡΔΙΖΕΙ, κάντε ΣΥΜΦΩΝΙΑ μαζί του»!!!
Θα δούμε το άρθρο της έγκριτης, όπως αποκαλείται, βρετανικής εφημερίδας στα κεντρικά δελτία ειδήσεων της χώρας μας;;;

«Οι διεστραμμένες συνέπειες των κυρώσεων σημαίνουν

αύξηση του κόστους καυσίμων και τροφίμων για τον υπόλοιπο κόσμο – και οι φόβοι για μια ανθρωπιστική καταστροφή αυξάνονται. Αργά ή γρήγορα, πρέπει να γίνει μια συμφωνία»!

Αυτό γράφει σε νέο του άρθρο ο βρετανικό Guardian δείχνοντας πως έχουν τα πράγματα! Στο τέλος μόνο τα μέσα στην Ελλάδα θα επιμένουν να λένε πως οι Ρώσοι χάνουν και οι Ουκρανοί κερδίζουν!

Γράφει ο Guardian μεταξύ άλλων:

«Έχουν περάσει τρεις μήνες από τότε που η Δύση ξεκίνησε τον οικονομικό της πόλεμο εναντίον της Ρωσίας και δεν πηγαίνει σύμφωνα με το σχέδιο. Αντιθέτως, τα πράγματα πάνε πολύ άσχημα.

Οι κυρώσεις επιβλήθηκαν στον Βλαντιμίρ Πούτιν όχι επειδή θεωρήθηκαν η καλύτερη επιλογή, αλλά επειδή ήταν καλύτερες από τους άλλους δύο διαθέσιμους τρόπους δράσης: να μην κάνουμε τίποτα ή να εμπλακούμε στρατιωτικά.

Η πρώτη δέσμη οικονομικών μέτρων εισήχθη αμέσως μετά την εισβολή, όταν υποτίθεται ότι η Ουκρανία θα συνθηκολογούσε εντός ημερών. Αυτό δεν συνέβη, με αποτέλεσμα οι κυρώσεις –αν και ακόμη ημιτελείς– να έχουν σταδιακά ενταθεί.

Ωστόσο, δεν υπάρχει άμεση ένδειξη αποχώρησης της Ρωσίας από την Ουκρανία και αυτό δεν προκαλεί έκπληξη, επειδή οι κυρώσεις είχαν το στρεβλό αποτέλεσμα να αυξήσουν το κόστος των εξαγωγών πετρελαίου και φυσικού αερίου της Ρωσίας, να ενισχύσουν μαζικά το εμπορικό της ισοζύγιο και να χρηματοδοτήσουν την πολεμική της προσπάθεια. Τους πρώτους τέσσερις μήνες του 2022, ο Πούτιν θα μπορούσε να υπερηφανεύεται για πλεόνασμα τρεχουσών συναλλαγών ύψους 96 δισεκατομμυρίων δολαρίων (76 δισεκατομμύρια λίρες) – περισσότερο από το τριπλάσιο σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2021.

Όταν η ΕΕ ανακοίνωσε την μερική απαγόρευσή της στις εξαγωγές ρωσικού πετρελαίου νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, το κόστος του αργού πετρελαίου στις παγκόσμιες αγορές αυξήθηκε, παρέχοντας στο Κρεμλίνο άλλο ένα απροσδόκητο οικονομικό κέρδος. Η Ρωσία δεν δυσκολεύεται να βρει εναλλακτικές αγορές για την ενέργειά της, με τις εξαγωγές πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Κίνα τον Απρίλιο να αυξάνονται περισσότερο από 50% σε ετήσια βάση.

(…)

Το ρούβλι – χάρη στους ελέγχους κεφαλαίων και ένα υγιές εμπορικό πλεόνασμα – είναι ισχυρό . Το Κρεμλίνο έχει χρόνο να βρει εναλλακτικές πηγές ανταλλακτικών και εξαρτημάτων από χώρες που είναι πρόθυμες να παρακάμψουν τις δυτικές κυρώσεις.

(…)

Ως αποτέλεσμα του πολέμου, οι δυτικές οικονομίες αντιμετωπίζουν μια περίοδο αργής ή αρνητικής ανάπτυξης και αυξανόμενου πληθωρισμού – μια επιστροφή στον στασιμοπληθωρισμό της δεκαετίας του 1970. Οι κεντρικές τράπεζες – συμπεριλαμβανομένης της Τράπεζας της Αγγλίας – πιστεύουν ότι πρέπει να ανταποκριθούν στον σχεδόν διψήφιο πληθωρισμό αυξάνοντας τα επιτόκια. Η ανεργία αναμένεται να αυξηθεί. Άλλες ευρωπαϊκές χώρες αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα, αν όχι περισσότερα, καθώς οι πιο πολλές από αυτές εξαρτώνται περισσότερο από το ρωσικό αέριο από το Ηνωμένο Βασίλειο».

Λοιπόν θα δούμε στα κεντρικά δελτία ειδήσεων αυτό το άρθρο του Guardian;;; 

ksipnistere.com