Μονοκλωνικά αντισώματα: Στο «Σωτηρία» χορηγήθηκε η πρώτη θεραπεία σε ασθενή...


Το 100% των γιατρών του Σωτηρία μόλις εμβολιάστηκε - Ειδήσεις - νέα - Το  Βήμα OnlineΗταν ανοσοκατεσταλμένος και είχε κολλήσει κορονοϊό. Η χορήγηση έγινε σε μισή ώρα και ύστερα από τρεις ώρες βρέθηκε στο σπίτι του. Οι γιατροί θα τον παρακολουθούν για 28 ημέρες

Ξεκίνησε η νοσοκομειακή χορήγηση των μονοκλωνικών αντισωμάτων για την αντιμετώπιση του κορονοϊού στη χώρα μας την Παρασκευή, όπως άλλωστε είχε προαναγγείλει την Τετάρτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου (εδώ).

Ο πρώτος ασθενής που έλαβε τη θεραπεία το πρωί της Παρασκευής, στο Νοσοκομείο «Σωτηρία», είχε σοβαρή ανοσοκαταστολή, λόγω υποκείμενου νοσήματος και ήταν θετικός στη λοίμωξη Covid-19.

Ο ασθενής έλαβε με ενδοφλέβια χορήγηση τα αντισώματα και σε τρεις ώρες επέστρεψε στο σπίτι του.

Εντός της ημέρας, ακόμη τρεις ασθενείς αναμένεται να λάβουν τα αντισώματα, ενώ οι αιτήσεις συνεχίζονται από όλη την Ελλάδα.

Ο ασθενής θα βρίσκεται σε στενή παρακολούθηση από τον γιατρό του, αλλά και την ειδική επιτροπή, για 28 ημέρες.

Αν στο μεταξύ δεν επιδεινωθεί η υγεία του και δεν εμφανίσει συμπτώματα που να απαιτούν την εισαγωγή του σε νοσοκομείο, αυτό σημαίνει ότι η έκβαση της θεραπείας είναι θετική και έπειτα από ένα μήνα θα θεωρηθεί ότι έχει θεραπευτεί πλήρως.

Οι θεραπείες θα γίνονται όλες τις ημέρες, ακόμη και Σαββατοκύριακο.

Εως τις 12.30 το μεσημέρι της Παρασκευής, είχαν εγκριθεί τέσσερις θεραπείες μονοκλωνικών αντισωμάτων συνολικά, για να χορηγηθούν σε ασθενείς που λόγω υποκείμενων προβλημάτων υγείας δεν μπορούν να αναπτύξουν δικά τους αντισώματα από τον εμβολιασμό.

Σύμφωνα με την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας Μίνα Γκάγκα, προτεραιότητα στα μονοκλωνικά αντισώματα θα έχουν ασθενείς ανοσοκατεσταλμένοι, άτομα που έχουν μεταμοσχευθεί, που πάσχουν από νεοπλασίες του αίματος ή συμπαγών οργάνων και κάνουν χημειοθεραπεία και γυναίκες στο τρίτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης.

Γιάννης Δεβετζόγλου

 

protagon.gr