Σοκαριστική αποκάλυψη από τον ΟΑΕΔ! Στο 23,5% η καταγεγραμμένη ανεργία...

Αποτέλεσμα εικόνας για ανεργιαΤο υψηλότερο ποσοστό ανεργίας στη μεταπολιτευτική Ελλάδα! (1.138.791 άνεργοι)

Ιδού τα στοιχεία
που ανακοίνωσε σήμερα ο κρατικός Οργανισμός
Σοκάρουν τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα ο κρατικός Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) και αρμόδιος για την καταμέτρηση της ανεργίας.
Όπως φαίνεται από τους Πίνακες Β και Γ της σελ. 2 της
Έκθεσης του ΟΑΕΔ που παρατίθεται κατωτέρω, το σύνολο εγγεγραμμένων ανέργων για τον Ιανουάριο του 2020 ανήλθε σε 1.138.791 ανθρώπους, δηλαδή 11.702 περισσότεροι σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2019 και 10.370 περισσότεροι από τον Δεκέμβριο του 2019!!
Το επισήμως αυτό καταγεγραμμένο νούμερο είναι σοκαριστικό!!
Αποτελεί το 23,5% του ενεργού πληθυσμού, δηλαδή το υψηλότερο ποσοστό από τη μεταπολίτευση μέχρι σήμερα!! Πολύ περισσότερο που όλοι αντιλαμβάνονται ότι οι πραγματικοί άνεργοι, όσοι δεν δύνανται να καταγραφούν από τον ΟΑΕΔ λόγω της αδήλωτης-«μαύρης» εργασίας, αυξάνουν την ανεργία σε δυσθεώρητα ποσοστά!!
Εξάλλου, είναι άξιο αναφοράς ότι από το σύνολο των 1.138.791 ανέργων, αυτοί που πληρούν τα κριτήρια για τη λήψη επιδόματος ανεργίας είναι μόλις 250.310 άτομα!!! Οι υπόλοιποι με τις οικογένειές τους ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας!!
Με τα στοιχεία αυτά αλλά και με παλαιότερες Εκθέσεις του, ο ΟΑΕΔ ουσιαστικά διαψεύδει τις μνημονιακές κυβερνήσεις και τα μνημονιακά κόμματα που διακηρύσσουν ότι έχουν πετύχει …σημαντικά αποτελέσματα στον αγώνα κατά της ανεργίας.
Οι μνημονιακές κυβερνήσεις δεν νοιάζονται και φυσικά δεν εξηγούν πώς υπάρχουν μισό εκατομμύριο οικογένειες που έχουν άνεργο πάνω από έναν χρόνο, τη στιγμή που «έχουμε βγει από το Μνημόνια» κατά την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και «προχωράμε στην ανάπτυξη» κατά την κυβέρνηση της ΝΔ!!
Πηγή: