Ντροπή! - Του Θεόδωρου Μεσσηνέζη.

image
Είμαι κάπου 90 χρονών παρά κάτι, και μέχρι σήμερα ήμουν περήφανος να λεω ότι είμαι
Ε Λ Λ Η Ν Α Σ !!!
Από σήμερα όμως μπορώ να είμαι περήφανος μετά από όσα είδα στα τηλεοπτικά κανάλια ότι συμβαίνει στα νησιά μας του βόρειου Αιγαίου και συγκεκριμένα στη Πατρίδα μου τη ΛΕΣΒΟ

;;;; O X I !!!
Για που βάδιζαν οι τόσες διμοιρίες των ΜΑΤ σήμερα τα χαράματα ;;; Δεν μπόρεσα να διακρίνω αν ήσαν και οπλισμένες με οπλοπολυβόλα! Ποιόν μισητό και τρομερό εχθρό πήγαιναν πρωί πρωί να αντιμετωπίσουν ;;;; Τους Τούρκους ή άλλους εισβολείς;;;; Kαι ποιους θα περιέλουζαν με τους μηχανοκίνητους εκτοξευτήρες νερού Που είχαν μαζί τους;;; Τους άοπλους χωρικούς , άνδρες, νέους γέρους,γυναίκες ακόμη και παιδιά, που είχανε πάει να προστατέψουν τα κτήματά τους , τη περιουσία τους ,από την οποία προσκομίζονται κατά το πλείστον τα προς το ζην και την οποία δεν ξέρω τείνει τρόπο ορισμένοι απεφάσισαν να μετατρέψουν σε πολυτελή κάμπινγκ για τους απρόσκλητους προσφυγομετανάστες που η <<φίλη>> Τουρκία μας προσφέρει αφειδώς;;;;
ΝΤΡΟΠΗ ΦΊΛΟΙ ΜΟΥ !! Αυτούς τους δύστυχους, τους περισυλλέξαμε σχεδόν ναυαγούς στις ακρογιαλιές των νησιών μας! Τους φροντίσαμε, τους στεγνώσαμε, τους ταΐσαμε , Ακόμη και με μπιμπερό ταΐσαμε τα βρέφη τους, και σήμερα αντί από ένα ευχαριστώ από αυτούς ή ένα μπράβο από τη πολιτεία να αντιμετωπίζουνε, όχι μόνον να χάσουνε τις ιδιοκτησίες τους οι χωρικοί από τις οποίες ζούμε αλλά να ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝΕ και τα ΜΑΤ πάει πολύ !!!! Ξεπερνά κάθε όριο αρρωστημένης ή σαδιστικής φαντασίας!!!
Αν ήταν απολύτως απαραίτητο να γίνουν αυτά τα νέα κέντρα φιλοξενίας για αυτούς τους δύστυχους, ας εύρισκαν οι αρμόδιοι άλλες εκτάσεις ακατοίκητες σε άλλες πιο ασφαλείς για τη Πατρίδα μας περιοχές και ας εξαντλούσαν εκεί, όλη τη φιλευσπλαχνία τους.
Γιατί πρέπει αυτά τα τρία υπέροχα νησιά μας πέραν των κάθε άλλο φιλικών εκδηλώσεων των εξ Ανατολής γειτόνων τους, να έχουν και αυτό όπως απεδείχθη το ασήκωτο βάρος αλλά και τον πιθανό αλλά μη αποκλειόμενο κίνδυνο ανάμεσα σε όλους αυτούς τους δυστυχισμένους, να βρίσκονται και αρκετοί αρσενικοί κάθε άλλο παρά πρόσφυγες αλλά καθοδηγούμενοι Μουσουλμάνοι προπομποί άλλων κακών που ούτε να τα φαντασθώ δεν θέλω;;;;
Αλλά ας έλθω στα σημερινά γεγονότα στη Λέσβο και στη Χίο, ίσως και στη Σάμο !!! Δεν είναι γεγονότα που θα έπρεπε μια Λαοπρόβλητη Κυβέρνηση να τα έχει προβλέψει και να μην έχει επιτρέψει για κανέναν λόγο να συμβούν, έστω και αν το θέμα της μετεγκατάστασης και στέγασης αυτών των ανθρώπων ήταν απολύτως επείγουσα και αναγκαία ,ή και έστω και αν είχαν ληφθεί κατόπιν εισηγήσεως οιουδήποτε έστω και της ανωτάτης Κυβερνητικής βαθμίδας;;; Είναι γεγονότα που μας φέρνουν στο μυαλό καταστάσεις που συνήθως δεν συμβαίνουν στη Πατρίδα μας, όπου απ΄άκρου εις άκρον της και δη από την ένδοξη Μεγαλόνησο την Κρήτη, ακούγεται η ιαχή ότι <<ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ Ο ΤΡΑΧΗΛΟΣ ΖΥΓΌ ΔΕΝ ΥΠΟΜΕΝΕΙ !!!>>.
ΟΙ Κυβερνήσεις κάθε Λαού εκλέγονται για να υπερασπίζονται το Λαό άπό αυθαιρεσίες διαφόρων, όσο και αν αυτές φαινομενικά φαντάζουν ως απαραίτητες ! Ο Λαός είναι ο θεμέλιος λίθος κάθε οικοδομήματος και αν κλονισθεί αυτός, το οικοδόμημα , αργά ή γρήγορα καταρρέει! Προσοχή λοιπόν! Ας στρέψουν οι αρμόδιοι το βλέμμα τους προς το Λαό και προς τις λογικότατες απαιτήσεις του και ας αφήσουν τους άσκοπους και άχρηστους και πρόχειρους πειραματισμούς! Και αντ’αυτού, ας τον πλησιάσουν αυτόν τον πονεμένο Λαό και ας προσπαθήσουν να τον καταλάβουν! Η περίοδος που περνάμε δεν επιτρέπει πειράματα και προχειρότητες!
Τα γράφω αυτά γιατί όσα άκουσα και είδα να γίνονται χθες και σήμερα στο αγαπημένο μου Νησί με έκαναν να πονέσω πολύ και δεν γνωρίζω αν η ηλικία μου θα μου επιτρέψει να ξαναβρεθώ έστω και για μια ακόμη φορά κοντά του και να το δώ ευτυχισμένο με κατοίκους χαρούμενους και γελαστούς!

Θ.Σ.Μεσσηνέζης

Πηγή: