Σύνδεση ή χρονική σύμπτωση;

Αποτέλεσμα εικόνας για δεσμοςΣχολιάζει ο Κλεισθένης.
Τις τελευταίες 'μέρες έχουμε μερικά γεγονότα που φαινομενικά δεν συνδέονται μεταξύ τους. Είναι όμως έτσι;
Πριν λίγο καιρό είχαμε τις αποπομπές Ρώσων διπλωματών. Ο Κοτζιάς έχει πάρει κόκκινη κάρτα απ' τους Ρώσους.


Ο Καμμένος κάνει τις γνωστές δηλώσεις στις ΗΠΑ και γίνεται στόχος των κυβερνητικών του ΣΥΡΙΖΑ και των φίλα προσκείμενων εφημερίδων του. Μετά από αυτές τις δηλώσεις μαθαίνουμε ότι ο Καμμένος θα πάει στην Μόσχα. Απ' την μία προτείνει έντεχνο αποκλεισμό των Ρώσων απ' τα Βαλκάνια και από την άλλη θα πάει στην Ρωσία.  Η τρέλα σε όλο της το μεγαλείο.
Στο υπουργικό συμβούλιο (πρώτη φορά κεκλεισμένων των θυρών) γίνεται έντονος καυγάς ανάμεσα σε Καμμένο και Κοτζιά. Ο Τσίπρας παρακολουθεί μάλλον αμήχανα. Ο Καμμένος αφήνει υπονοούμενα για την διαχείριση των μυστικών κονδυλίων του ΥΠΕΞ. Σχολιαστής ραδιοφώνου είπε την ατάκα "ΠΡΑΤΤΩ όχι εισπράττω".
Στην βουλή του γειτονικού μας κρατιδίου (Σκόπια) το vmro αποχωρεί απ' την βουλή. 
Ο Ζάεφ δεν κατορθώνει μάλλον να βρει την αναγκαία πλειοψηφία των 2/3 για να περάσει τις συνταγματικές αλλαγές.
Ο Κοτζιάς παραιτείται αφήνοντας κι αυτός υπονοούμενα. Απ' το κίνημα ΠΡΑΤΤΩ είναι η δεύτερη παραίτηση μετά αυτήν του Τόσκα. 
Πληροφορίες λένε ότι ο Τσίπρας ψάχνει εναγωνίως τρόπο απεμπλοκής απ' την συμφωνία των Πρεσπών. Αναλαμβάνει ο ίδιος το ΥΠΕΞ.
Έχουμε ακόμη την παραχώρηση της αυτοκεφαλίας στην εκκλησία της Ουκρανίας απ΄τον Βαρθολομαίο. Η Ρωσική εκκλησία διακόπτει κάθε επαφή με το οικουμενικό πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως και μάλιστα μερικοί προτείνουν την κατάργησή του και ίδρυση εκκλησίας της Τουρκίας.
Το ερώτημα είναι: Συνδέονται αυτά τα γεγονότα μεταξύ τους ή είναι χρονική σύμπτωση.
Ίδωμεν...