Με οπλίτες γιατρούς ενισχύονται τα ιατρεία Σύμης, Τήλου και Φολεγάνδρου...

Αποτέλεσμα εικόνας για οπλιτης ιατροςΑπάντηση στο αίτημα του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, η απόφαση που υπεγράφη από τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας, Φώτη Κουβέλη, με την οποία τοποθετούνται τρεις επιπλέον οπλίτες γιατροί θητείας σε Πολυδύναμα Περιφερειακά Ιατρεία (ΠΠΙ) ακριτικών περιοχών της χώρας.

 
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, στους συγκεκριμένους οπλίτες ιατρούς παρέχεται η δυνατότητα για ταυτόχρονη αναγνώριση του χρόνου στρατεύσιμης στρατιωτικής υποχρέωσης και ως χρόνου εκπλήρωσης της υποχρέωσης της υπηρεσίας υπαίθρου, με δαπάνη του υπουργείου Υγείας.
Συγκεκριμένα, οι ιατροί οπλίτες τοποθετούνται: Στο ΠΠΙ Σύμης, στο ΠΠΙ Τήλου και στο ΠΠΙ Φολεγάνδρου. Η τοποθέτηση των οπλιτών γιατρών γίνεται με κοινή απόφαση των αναπληρωτών υπουργών Εθνικής Άμυνας και Υγείας.
Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο της κοινωνικής αποστολής των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, στις 20 Ιουνίου του 2018, ο ΑΝΥΕΘΑ είχε υπογράψει την τοποθέτηση 15 οπλιτών ιατρών θητείας σε ΠΠΙ, σε Περιφερειακά Ιατρεία και σε Κέντρα Υγείας σε άγονες και προβληματικές περιοχές της χώρας.


Πηγή: