Οι κομπογιαννίτες θέλουν μνημόνια...

Σχολιάζει ο Κλεισθένης.
Είναι γνωστό ότι τα μνημόνια μείωσαν την ιατροφαρμακευτική δαπάνη του κράτους σε σημείο αδυναμίας των νοσοκομείων να παρέχουν τα στοιχειώδη. Επιπλέον μείωσαν τις συντάξεις και τους μισθούς.

 
Σπάνια παρακολουθώ τηλεόραση. Σε μία επίσκεψή μου σε όλα τα κανάλια, από περιέργεια, είδα ότι υπάρχουν εκπομπές τηλεπώλησης από κάποιους κομπογιαννίτες που αγοράζουν τηλεοπτικό χρόνο και παρουσιάζουν κάθε λογής μαντζούνια "δια πάσαν νόσον και πάσαν μαλακίαν".

Κάψουλες που εγγυώνται μακροζωία, αλοιφές που γιατρεύουν κάθε νόσημα, πόσιμα κατασκευάσματα που κάνουν "θαύματα" ακόμη και στον καρκίνο. Τέλος στην τριχόπτωση, τέλος στην παχυσαρκία, τέλος στην γήρανση. Η λίστα είναι ατελείωτη.

Αναρωτήθηκα αν κάποιοι σπεύδουν να αγοράσουν αυτά τα περίεργα ίσως και επικίνδυνα σκευάσματα.
Κατέληξα στο συμπέρασμα ότι πολλοί, αφελείς που έχουν την ατυχία να ζουν στα όρια της φτώχειας, τα αγοράζουν αποφεύγοντας το πολύ μεγάλο κόστος των φαρμάκων λόγω της οικονομικής τους δυσχέρειας. Άλλωστε, όταν υπουργός διώχνει την κακή ενέργεια (υπάρχει βίντεο γιαυτό) τι θα κάνουν οι απλόι άνθρωποι;

Πολλά απ' αυτά τα σκευάσματα είναι όντως αβλαβή για τον άνθρωπο. Εκείνο όμως που είναι επικίνδυνο είναι η αντικατάσταση των φαρμάκων με "μαντζούνια" των κάθε λογής κομπογιαννιτών. Επιπλέον στοιχίζει ψυχικά η απογοήτευση όσων χρησιμοποιούν αυτά τα σκευάσματα, επειδή δεν βλέπουν καμία καλυτέρευση απ' εναντίας χειροτερεύει το πρόβλημά τους. 

Αλήθεια, οι εισαγγελείς έχουν γνώση αυτών των εκπομπών τηλεπώλησης; Είναι νόμιμες; Μήπως εμπίπτουν σε νόμους για παραπλανητική διαφήμιση; Αυτά που υπόσχονται οι τηλεπωλητές έχουν ελεγχθεί;  Υπάρχουν σχετικές μελέτες; Αν όχι, τι κάνουν;
Ίδωμεν...