Παρασκευή, 20 Οκτωβρίου 2017

Σωλήνας λάβας στο φεγγάρι, το σημείο για τις πρώτες αποικίες...Παρόλο που το φεγγάρι είναι σχετικά προσβάσιμο και το μόνο ουράνιο σώμα όπου έχουν περπατήσει οι άνθρωποι, είναι ένα αρκετά αφιλόξενο μέρος. 


Χωρίς ατμόσφαιρα και μαγνητικό πεδίο, πυρπολείται από τις ακραίες μεταβολές της θερμοκρασίας, την ακτινοβολία και τις επιπτώσεις των μετεωριτών, όλους τους παράγοντες που θα μπορούσαν να απειλήσουν τη μακροπρόθεσμη (ή βραχυχρόνια) επιβίωση οποιασδήποτε μελλοντικής σεληνιακής αποικίας.
perierga.gr - Γιγαντιαίος σωλήνας λάβας στο φεγγάρι, το σημείο για τις πρώτες σεληνιακές αποικίες
Τα καλά νέα είναι ότι οι επιστήμονες έχουν εντοπίσει ένα καταφύγιο στο φεγγάρι που θα μπορούσε να μας προστατεύσει από αυτές τις απειλές: Ένας τεράστιος σωλήνας λάβας που είναι αρκετά μεγάλος για να στεγάσει μια πόλη τουλάχιστον του μεγέθους της Φιλαδέλφειας, σύμφωνα με το phys.org.
perierga.gr - Γιγαντιαίος σωλήνας λάβας στο φεγγάρι, το σημείο για τις πρώτες σεληνιακές αποικίες
Αυτό το υποθαλάσσιο σπήλαιο, που βρίσκεται στην περιοχή Marius Hills της σελήνης, θα μπορούσε να είναι το ιδανικό μέρος για τους αστροναύτες προκειμένου να κρυφτούν από τα επικίνδυνα στοιχεία στην επιφάνεια. Ανακαλύφθηκε από ερευνητές της ιαπωνικής διαστημικής υπηρεσίας JAXA, χρησιμοποιώντας δεδομένα ραντάρ από το διαστημικό σκάφος SELENE κατά τη διάρκεια αναζήτησης ήχων που θα μπορούσαν να αποκαλύψουν ανοικτές εισόδους σε γιγαντιαίες υπόγειες αίθουσες.
perierga.gr - Γιγαντιαίος σωλήνας λάβας στο φεγγάρι, το σημείο για τις πρώτες σεληνιακές αποικίες
Το μέγεθος του σωλήνα είναι δύσκολο να υπολογιστεί επακριβώς – τα στοιχεία υποδηλώνουν ότι είναι τουλάχιστον μερικά χιλιόμετρα σε μήκος και κατά προσέγγιση ένα χιλιόμετρο σε ύψος και πλάτος. Αξίζει να σημειωθεί πως αυτός σωλήνας λάβας του Marius Hills θα μπορούσε να είναι ο χώρος της νέας εποχής για τον σεληνιακό αποικισμό.
perierga.gr
Share This
Previous Post
Next Post

Στα ιστολόγιά μου προσπαθώ να αποφεύγω τις "κακοτοπιές". Είναι όμως αδύνατο να μην πέσω θύμα παραπληροφόρησης. Ουδείς αναμάρτητος. Προτρέπω τους φίλους αναγνώστες να διαβάζουν τα πάντα και να κρίνουν τα πάντα.