Μεγάλη φενάκη η αναθεώρηση του συντάγματος...


Το σύνταγμά μας χρειάζεται μια «βαθιά δημοκρατική τομή» υποστηρίζει η κυβέρνηση.



 Η αναθεώρηση του συντάγματος «είναι στοίχημα για την ποιότητα της Δημοκρατίας» υποστήριξε ο πρωθυπουργός.
 

Όμως για να γίνει μια συνταγματική μεταβολή αναγκαία προϋπόθεση είναι να υπάρχει πλήρης εθνική κυριαρχία. Ποιος το πιστεύει αυτό σήμερα, μετά από τόσα μνημόνια και παρεμβάσεις; 

Προσπαθούν να μας πείσουν ότι υπάρχει σήμερα εθνική κυριαρχία, όταν ξέρουμε ότι ακόμα και τα μικρότερα θέματα καθοδηγούνται από την τρόικα και κατά συνέπεια τους δανειστές. 

Βλέπουμε σήμερα, με πόση λεπτομέρεια η τρόικα σχεδιάζει και εν συνεχεία απαιτεί να ενεργήσει αναλόγως η κυβέρνηση και ολόκληρο το πολιτικό σύστημα. 

Είναι δυνατόν να αφήσουν στο απυρόβλητο την αναθεώρηση τους συντάγματος οι δανειστές μας; Ή μήπως είναι αυτοί που την επιβάλλουν; Και αν ναι τότε γιατί;
 

Η προφανής αλήθεια είναι ότι ο βαθύτερος σκοπός της αναθεώρησης αυτής είναι ο περιορισμός της Εθνικής Κυριαρχίας!. 

Σκοπός τους είναι οι διάφορες ενέργειες οι οποίες έρχονται σε αντίθεση με το γενικό συμφέρον των πολιτών να νομιμοποιούνται ευκολότερα. Το νέο σύνταγμα θα καθιστά ευκολότερη την καταλήστευση των δημόσιων αγαθών. 

Αυτός είναι ο πρώτος και βασικός άξονας αυτής της αναθεώρησης. Είναι εντελώς σίγουρο –παρά τις διακηρύξεις των πολιτικών μας- ότι στο νέο σύνταγμα θα προβλέψουν τέτοια «παράθυρα», ώστε μέσω αυτών να εξυπηρετούνται οι δανειστές. 

Το ξήλωμα του κράτους να γίνεται με αποτελεσματικό και ‘νόμιμο’ τρόπο. Το επιβάλουν οι σύγχρονες νέο-φιλελεύθερες πολιτικές.
 

Είναι επίσης αυτονόητο ότι οτιδήποτε συγκροτεί την Εθνική συνοχή θα πρέπει να αποδυναμωθεί!. 

Στο πλαίσιο αυτό και το θρήσκευμα ως ενοποιός κρίκος των Ελλήνων θα επιχειρηθεί να αποκαθηλωθεί. Και μάλιστα το νέο άθρησκο κράτος όπως με έπαρση προπαγανδίζει – κατά δήλωσή της άθεη κυβέρνηση- θα είναι ένα ‘προοδευτικό’ κράτος το οποίο θα εγγυάται τα κοινωνικά δικαιώματα των πολιτών. 

Όμως, ακριβώς- και για ειρωνεία της τύχη μας- στις μέρες αυτής της  κυβέρνησης παρατηρούμε την καθημερινή αποδόμηση αυτού του κοινωνικού κράτους και συνεχή διάλυση του κοινωνικού ιστού. Ακόμα και η αργία της Κυριακής τους φαίνεται εμπόδιο.
 

Έχει δε προετοιμασθεί και διαδικτυακή «πλατφόρμα» (τι έκφραση!) η οποία «διεξάγει τον διάλογο με διαφάνεια». 

Όλοι όμως καταλαβαίνουμε ότι αυτή η «πλατφόρμα» είναι το μακρύ χέρι όχι της δημοκρατίας αλλά της σύγχρονης προπαγάνδας. Και ξέρουμε πως γίνονται αυτού του είδους οι «διάλογοι». Δηλαδή, πες ότι θέλεις αλλά εγώ θα περάσω το δικό μου!
 

Αλλά εκτός αυτών, έχουν προηγηθεί και οι «ειδικοί» καθηγητές πανεπιστημίου, δημοσιογράφοι, πολιτευτές  και άλλοι πολιτιολόγοι οι οποίοι έχουν κάνει τις «προτάσεις» τους και φυσικά τα «συνέδρια» με ανάλογη θεματολογία. 

Άλλο μακρύ χέρι του μηχανισμούς της προπαγάνδας!. Είναι οι σύγχρονοι υπηρέτες του παγκοσμιοποιημένου χρηματο-πιστωτικού συστήματος. 

 Όταν αργότερα, η χώρα θα έχει καταληστευθεί πλήρως, και οι πολίτες θα βρίσκονται σε καθολική πενία, τότε οι ίδιοι «ειδικοί» θα προστρέξουν και πάλι να υπερασπιστούν τα «ανθρώπινα δικαιώματα» αφού πρώτα συνέργησαν δόλια για την εξαθλίωση αυτής της χώρας.
 

Αυτή η πρακτική μπορεί να ξεκινά από την χώρα μας, αλλά το διεθνές σύστημα την προετοιμάζει και για άλλες χώρες είναι πχ οι χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ κλπ.
 

Στις σημερινές συνθήκες περιορισμένης εθνικής κυριαρχίας και συνεπώς απρόκλητων ξένων επεμβάσεων, είναι βέβαιο ότι η αναθεώρηση του συντάγματος  (παρά τα μεγάλα και ψεύτικα λόγια) θα οδηγήσει σε παρέκκλιση από βασικές και θεμελιώδεις αρχές νομιμότητας και σε πλήρη ισοπέδωση των πολιτών αυτής της χώρας.

Α. Λεώνη

Βοηθήστε την "Ιδεοπηγή", γράψτε ένα σχόλιο, διαδώστε τις αναρτήσεις...