Alike: Μια ταινία κινουμένων σχεδίων που, ειδικά αν είστε γονείς, θα σας προβληματίσει (και συγκινήσει)...

Λένε πως «το σχολείο είναι το μέρος όπου η αγάπη των παιδιών για μάθηση πηγαίνει να πεθάνει». Και μια ματιά στα σημερινά εκπαιδευτικά συστήματα πολλών χωρών φτάνει για να επιβεβαιώσει αυτό το ρητό.


Το «Alike» είναι μια μικρού μήκους ταινία κινουμένων σχεδίων που θυμίζει έντονα το στυλ και την αισθητική της Pixar, η οποία όχι μόνο αντανακλά στην εντέλεια την ψυχρότητα του εργασιακού τομέα αλλά παρουσιάζει και το πώς η σύγχρονη κοινωνία εξαντλεί τους ανθρώπους και τους ρουφά την όποια δημιουργικότητα διαθέτουν, από μικρή κιόλας ηλικία.

Το πολυβραβευμένο φιλμ γυρίστηκε μέσα σε τέσσερα χρόνια από τους Ισπανούς animators Daniel Martinez Lara και Rafa Cano Mendez, οι οποίοι ζουν στη Μαδρίτη. Μάλιστα ο Lara, ο οποίος διδάσκει στο Pepe-School-Land, ζήτησε από κάποιους -απόφοιτους πλέον- φοιτητές του να συμμετάσχουν στο έργο ως κομμάτι της ομάδας παραγωγής.

Η έμπνευση για το «Alike» ήρθε στους Lara και Mendez μέσα από το προσωπικό ταξίδι του καθένα στον κόσμο της πατρότητας. 

«Τα παιδιά γυρίζουν τον κόσμο σου ανάποδα», είπε ο Lara σε μια συνέντευξη για το έργο. «Όταν είσαι πατέρας αναρωτιέσαι συχνά πιο είναι το καλύτερο για το παιδί σου. 

Αυτή η μικρού μήκους ταινία στοχεύει στο να γίνει μια αντανάκλαση αυτής της σκέψης».

Από όταν έκανε πρεμιέρα το 2015 στο φεστιβάλ Mundos Digitales μέχρι και σήμερα, το «Alike» έχει κερδίσει τις καρδιές κοινού και κριτικών παγκοσμίως. 

Πρόσφατα δημοσιεύθηκε ολόκληρο στο διαδίκτυο, και μπορείτε να το απολαύσετε παρακάτω.


Alike short film from Pepe School Land on Vimeo.

huffingtonpost.gr


Βοηθήστε την "Ιδεοπηγή", γράψτε ένα σχόλιο, διαδώστε τις αναρτήσεις...