Λίγα λόγια για το group "Ιδεοπηγή"...

Γράφει ο Κλεισθένης.
Σαν διαχειριστής του group "Ιδεοπηγή",  με το ψευδώνυμο Κλεισθένης, οφείλω να δώσω μερικές εξηγήσεις. Θα καταλάβετε καλύτερα αν διαβάσετε το κείμενο.


Αφορμή για τα όσα γράφω παρακάτω είναι τα σχόλια των φίλων και επισκεπτών του ιστολογίου "Ιδεοπηγή",  της σελίδας της στο facebook, και της ομάδας "Ιδεοπηγή" στο facebook.

Χθες, όλες οι αναρτήσεις στο group ήταν σχετικές με το Grexit και την επιστροφή σε εθνικό νόμισμα.
Πολλοί φίλοι ρωτούσαν πως θα γίνει, τι θα γίνει με τους μισθούς, τις συντάξεις, τα δάνεια, το χρέος κτλ.

Αδυνατώ να απαντήσω σε αυτές τις ερωτήσεις. Αυτή είναι δουλειά των οικονομολόγων και πολιτικών.

Άλλοι φίλοι παραπονέθηκαν γιατί δεν δημοσιεύω και την άλλη άποψη δλδ την άποψη για την παραμονή μας στην Ε.Ε και την ευρωζώνη.

Σαν διαχειριστής του group "Ιδεοπηγή" έχω συγκεκριμένη θέση και άποψη για τα συμβαίνοντα καθώς και για τα όσα πρέπει να γίνουν.

Τα όσα θα γράψω σε καμία περίπτωση μην θεωρηθούν σαν μανιφέστο. Θά ήταν γελοίο εκ μέρους μου να ισχυριστώ ότι είμαι σε θέση να γράφω μανιφέστα.

Έχω ταχθεί υπέρ της, εκ βάθρων, αλλαγής του συντάγματος, έτσι ώστε τουλάχιστον η αστική δημοκρατία να λειτουργεί χωρίς τις στρεβλώσεις που έχει σήμερα.

Είμαι υπέρ της εξόδου της χώρας απ' την Ε.Ε και την ευρωζώνη. Πιστεύω ότι με εθνικό νόμισμα θα απαναποκτήσουμε μεγάλο μέρος της εθνικής μας κυριαρχίας. Το δόγμα Νταβούτογλου με εκφράζει απόλυτα στο παρακάτω σημείο του.  Είπε: "Η Τουρκία συμμετέχει σε διεθνείς ενώσεις προτάσσοντας τα εθνικά της συμφέροντα έναντι των συμφερόντων των ενώσεων στις οποίες ανήκει" (ελεύθερη μετάφραση).

Πιστεύω ότι το σημερινό σάπιο οικονομικοπολιτικό σύστημα πρέπει να "σαρωθεί" και στη θέση του να αποκτήσουμε επιτέλους εθνική αστική τάξη και πατριώτες πολιτικούς.

Μερικοί με αποκαλούν εθνικιστή (ναι είμαι υπέρ του έθνους-κράτους). Άλλοι με βαφτίζουν φασίστα (όχι δεν είμαι). Άλλοι με κατατάσσουν στους αρχαιοελληνολάτρες (όχι δεν ανήκω σ' αυτούς).

Μερικοί ακόμη νομίζουν ότι ανήκω στον αναρχικό χώρο (όχι δεν ανήκω τουλάχιστον σ' αυτό που λέμε αναρχικό χώρο στην Ελλάδα). Άλλωστε ποιος δεν είναι αναρχικός; Ο άνθρωπος απ' την φύση του έχει την τάση να αμφισβητεί. Οι άνθρωποι εκούσια  παραδίδουν μέρος της ελευθερίας τους για την ειρηνική συνύπαρξή τους μέσα στην κοινωνία. 

Μερικοί δεν θέλουν να αποποιηθούν καμία απ' τις ελευθερίες τους και έρχονται σε σύγκρουση με το κράτος. Είναι γνωστό ότι κάθε κράτος, οποιασδήποτε μορφής ή ιδεολογικής κατεύθυνσης χρησιμοποιεί βία. 

Η σύγκρουση είναι αναπόφευκτη. Συγκρούσεις δεν έχουμε μόνο ανάμεσα στο κράτος και τους "αναρχικούς" αλλά και ανάμεσα στο κράτος και τους διαμαρτυρόμενους, τους εκάστοτε διαδηλωτές, τους εκάστοτε απεργούς κτλ.

Αυτό σημαίνει ότι για να συγκρουστεί κάποιος με το κράτος δεν πρέπει σώνει και καλά νάναι αναρχικός.

Ακόμη κάνω πολλές αναρτήσεις που αφορούν τα παιδιά. Έχω μεγάλη ευαισθησία και αγάπη για τα παιδιά. Συντάσσομαι με το δόγμα ότι "τα παιδιά δεν έχουν υποχρεώσεις, μόνο ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ".

Στο ιστολόγιο και στη σελίδα της "ιδεοπηγής" στο facebook, κάνω μόνο εγώ αναρτήσεις, στο group ανήκει  η ομάδα "ιδεοπηγή" στο facebook, όπου μπορεί όποιος θέλει να κάνει δημοσιεύσεις μέσα στα πλαίσια του δημοκρατικού διαλόγου και της ανταλλαγής θέσεων, απόψεων, προτάσεων ή οτιδήποτε νομίζει, σαν μέλος της ομάδας, ότι αξίζει να δημοσιευτεί.

Φυσικά όλα όλα έγραψα είναι γνωστά στους παλιούς φίλους και επισκέπτες του group "Ιδεοπηγή".

Όφειλα όμως να τα γράψω για τους νέους που ίσως δεν ξέρουν.

Με εκτίμηση.
Κλεισθένης.



Βοηθήστε την "Ιδεοπηγή", γράψτε ένα σχόλιο, διαδώστε τις αναρτήσεις...