Περί σωφρονισμού ή η Ελλάς της τρέλας...

Έξω απ' τις φυλακές γράφει σωφρονιστικό κατάστημα δλδ χώρος όπου οι παραβάτες του νόμου μπαίνουν σε κάποιο πρόγραμμα για να μην παρανομήσουν ξανά. Φυσικά κάθε τι άλλο παρά σωφρονιστικά καταστήματα είναι οι φυλακές στην
Ελλάδα. 

Μάλλον εκκολαπτήρια εγκληματιών είναι. Χώροι όπου οι παραβάτες του νόμου εξελίσσονται και μαθαίνουν νέους τρόπους παρανομίας.

Ένα απ' τα θέματα των ημερών ήταν η απόρριψη της αίτησης αποφυλάκισης του Άκη (του γνωστού).

Αναρωτιέμαι γιατί απορρίφθηκε;

Δλδ ο Άκης τώρα σωφρονίζεται;

Δλδ ο Άκης τώρα μαθαίνει πως να τρώει το βραδινό του γιαουρτάκι και να πίνει το χαμομήλι του νόμιμα;

Θα πει κάποιος, δεν πρέπει να τιμωρηθεί για όσα έκανε;

Σωστά, να τιμωρηθεί, με ποιον όμως τρόπο;

Να κατασχεθούν όλα τα περιουσιακά του στοιχεία και να τον αναγκάσει η πολιτεία να ζει με όσα παίρνει ένας χαμηλοσυνταξιούχος και να μην μπορεί να φύγει στο εξωτερικό. Αυτή είναι η δικαιότερη τιμωρία για τον Άκη.

Γενικότερα, όσοι κάνουν οικονομικά αδικήματα πρέπει η πολιτεία να τους κατάσχει όλα τα περιουσιακά τους στοιχεία και να τους εξαναγκάζει να ζουν με τον μισθό του ανειδίκευτου εργάτη ή την χαμηλή σύνταξη που παίρνουν οι συνταξιούχοι και να μην μπορούν να φύγουν στο εξωτερικό.

Αυτή είναι μία δίκαιη τιμωρία.

Η κοινωνία δεν κερδίζει κάτι βάζοντας τον οικονομικό εγκληματία στη φυλακή. Όταν ο φυλακισμένος εκτίσει την ποινή του μπορεί κάλλιστα να χαρεί για το υπόλοιπο της ζωής του τα όσα έκλεψε και να ζήσει σαν πρίγκηπας. Αυτό είναι που λαμβάνει υπ' όψη του ο οικονομικός εγκληματίας και δεν φοβάται να κάνει το έγκλημα. 

Σου λέει, "θα κλέψω τώρα κάποιο μεγάλο ποσό, θα πάω μερικά χρονάκια στη φυλακή και μετά θα περνάω ζωή και κότα στην υγειά των κορόιδων", "μπορώ να πάω και σε άλλο κράτος να μην έχω κανένα πρόβλημα".

Αντίθετα αν ο υποψήφιος για να κάνει οικονομικό έγκλημα γνωρίζει ότι θα του κατασχέσει η πολιτεία όλη την περιουσία του και θα τον αναγκάσει να ζήσει όπως ζουν όλοι οι φτωχοί και εξαθλιωμένοι στη χώρα μας και δεν θα μπορεί να πάει στο εξωτερικό τότε κανένας δεν πρόκειται να επιχειρήσει οικονομικό έγκλημα. Φυσικά η πολιτεία δλδ η κοινωνία θα πάρει πίσω τα κλεμμένα και ίσως περισσότερα. 

Αυτή για 'μένα είναι μία δίκαιη τιμωρία για τους οικονομικούς εγκληματίες.-

Βοηθήστε την "Ιδεοπηγή", γράψτε ένα σχόλιο, διαδώστε τις αναρτήσεις...