Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016

Μεγάλη νίκη των Ινδιάνων στη Βόρεια Ντακότα...


Τον αγώνα τους επί μήνες έδιναν όλοι οι Ινδιάνοι των Ηνωμένων Πολιτών, στο πλευρό της φυλής Σίου, για να μην περάσει ο αγωγός DAPL κάτω από τα εδάφη τους στη Βόρεια Ντακότα και βγήκαν νικητές. 

Όπως ανακοίνωσε ο αμερικανικός στρατός, το σχέδιο να περάσει ο αγωγός κάτω από τη λίμνη Oahe, ακυρώνεται και θα επανασχεδιαστεί ούτως ώστε να έχει τις λιγότερες περιβαλλοντικές επιπτώσεις. 

Οι Ινδιάνοι ανησυχούσαν ότι αν τελικά περνούσε ο αγωγός από το σημείο, θα μολυνόταν ο ποταμός Μισούρι που αποτελεί βασική πηγή πόσιμου νερού για την περιοχή. 

Από τον περασμένο Απρίλιο, η συμπαράσταση όλων των Ινδιάνων στο ζήτημα του αγωγού έγινε ακόμα πιο ενεργή καθώς κατασκήνωσαν στο Στάντινγκ Ροκ, με τις διαμαρτυρίες στην αρχή να είναι ειρηνικές, ωστόσο στην πορεία σημειώθηκαν εντάσεις με την αστυνομία και συνελήφθησαν συνολικά περισσότερα από 500 άτομα.

 enallaktikos.gr

Αν βρήκατε το θέμα ενδιαφέρον , κοινοποιείστε το, διαδώστε το...
Share This
Previous Post
Next Post

Στα ιστολόγιά μου προσπαθώ να αποφεύγω τις "κακοτοπιές". Είναι όμως αδύνατο να μην πέσω θύμα παραπληροφόρησης. Ουδείς αναμάρτητος. Προτρέπω τους φίλους αναγνώστες να διαβάζουν τα πάντα και να κρίνουν τα πάντα.

0 Σχόλια:

Ο σχολιασμός είναι το οξυγόνο του ιστολογίου.
Παρακαλώ τα σχόλια να είναι κόσμια, οι επισκέπτες του ιστολογίου μπορεί να είναι και ανήλικοι.
Προσέχουμε όταν σχολιάζουμε, υπάρχει ποινική ή αστική ευθύνη.