Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου 2016

Πόλεμος, φτώχεια,ισλάμ και φρίκη...

Ιρακινοί πρόσφυγες πουλάνε τις 11χρονες και 12χρονες κόρες τους σε «γαμπρούς».

Γάμοι ανηλίκων και πολυγαμία βρίσκονται σε έξαρση με ανήλικες «νύφες» από οικογένειες εκτοπισμένων Ιρακινών που αναζητούν καταφύγιο στα ελεύθερα εδάφη του Ιράκ,
καθώς ο πόλεμος ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος μαίνεται και οι πολίτες υποφέρουν από τη φτώχεια, ιδιαίτερα εκείνοι που αναγκάστηκαν με τη βία να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Ο ιρακινός οργανισμός HIWA, που υπερασπίζεται τα δικαιώματα των γυναικών στην επαρχία του Κιρκούκ, καταγγέλλει ότι πολλοί κάτοικοι της πόλης του Κιρκούκ εκμεταλλεύονται τη δεινή οικονομική θέση των εκτοπισμένων συμπατριωτών τους που ζήτησαν άσυλο στην πόλη τους.

Μετά την εμφάνιση της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, όπως καταγγέλλεται, τα κρούσματα γάμων με ανήλικα και κορίτσια και η πολυγαμία έχουν αυξηθεί αισθητά στην επαρχία του Κιρκούκ.

Για παράδειγμα, στο γυμνάσιο του χωριού Ομάρ Ιμπν Χατάμπ από τις μαθήτριες μόνο «μια χούφτα» κορίτσια δεν έχουν παντρευτεί.

Ο Γυμνασιάρχης είπε ότι τα περισσότερα ανήλικα κορίτσια έχουν παντρευτεί κι αυτό έχει ως συνέπεια να εγκαταλείψουν και το σχολείο.

Στα χωριά γύρω από τις πόλεις Χαουίτζα και Αμπάσι τα περισσότερα κορίτσια παντρεύονται στις ηλικίες των 11 ή των 12 ετών και οι γονείς τους επικαλούνται ως δικαιολογία τη φτώχεια τους.

Κάτοικοι του Κιρκούκ προσφέρονται να αναλάβουν το κόστος ζωής εκτοπισμένων που αναζήτησαν καταφύγιο στην πόλη τους κι ως ανταμοιβή ζητάνε να παντρευτούν τα κορίτσια τους.

Οι γάμοι αυτοί είναι παράνομοι σύμφωνα με την ιρακινή νομοθεσία. Τοπικοί όμως ιμάμηδες χρηματίζονται από 50.000 έως 100.000 ιρακινά δηνάρια για να δώσουν τη συναίνεσή τους σε αυτούς τους γάμους.

Χαρακτηριστικά καταγγέλλεται η περίπτωση ενός 14χρονου κοριτσιού που αναγκάστηκε να παντρευτεί έναν 40χρονο, ή περίπτωση ενός άνδρα που παντρεύτηκε τρία ανήλικα κορίτσια μέσα σε τέσσερις μήνες και στη συνέχεια τα χώρισε.

Με άλλα λόγια, αγόρασε τα κορίτσια, τυπικά τα νυμφεύθηκε, τα γλέντησε για κάποιο διάστημα και μετά τα χώρισε διότι προφανώς και δεν είχε καμία διάθεση να τα κρατήσει για πάντα. Πρόκειται δηλαδή περί συγκαλυμμένης πορνείας ανηλίκων.

Να σημειωθεί ότι τις ίδιες πρακτικές ακολουθούν και οι τζιχαντιστές.

Οι περισσότεροι από αυτούς τους «γάμους» καταλήγουν σε διαζύγια.

Μόνο μέσα στο 2016 βγήκαν 2.000 διαζύγια στο Κιρκούκ και η πλειονότητα των γυναικών-κοριτσιών αυτών ήταν δεύτερες ή τρίτες σύζυγοι, δηλαδή νεαρές και συνήθως ανήλικες που έπεσαν θύματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης.

Σημειώνουμε ότι αυτά συμβαίνουν στην πόλη του Κιρκούκ που ελέγχεται από τους Κούρδους Πεσμεργκά.

tribune

Βοηθείστε την "Ιδεοπηγή", διαδώστε τις αναρτήσεις...
Share This
Previous Post
Next Post

Στα ιστολόγιά μου προσπαθώ να αποφεύγω τις "κακοτοπιές". Είναι όμως αδύνατο να μην πέσω θύμα παραπληροφόρησης. Ουδείς αναμάρτητος. Προτρέπω τους φίλους αναγνώστες να διαβάζουν τα πάντα και να κρίνουν τα πάντα.