Ο τουρισμός στην Ελλάδα αυξάνεται αλλά...

"Ενας μύθος ... καταρρέει " .. Σχεδόν τα 2/3 από τα έσοδα των προϊόντων του τουρισμού στα νησιά καταλήγουν στη... Β. Ευρώπη

«Σχεδόν τα 2/3 από τα έσοδα των προϊόντων του τουρισμού στα νησιά καταλήγουν στην Βόρεια Ευρώπη», δήλωσε ο πρόεδρος του INSULEUR και του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά, Γιώργος Μπενέτος.
 
Ο κ. Μπενέτος προέβη σε αυτήν την δήλωση με αφορμή το ετήσιο Φόρουμ με θέμα: «το σχεδιασμό και τη διαχείριση ευρωπαϊκών τουριστικών νησιωτικών περιοχών», που θα πραγματοποιηθεί στη 4 Νοεμβρίου 2016 στην Ερέτρια. Αλλά συγχρόνως στο φόρουμ αυτό θα παρουσιαστούν μία σειρά από εργαλεία και μελέτες περιπτώσεων, ειδικά προσαρμοσμένα για τα νησιά.

Το φόρουμ αυτό διοργανώνει το Δίκτυο Νησιωτικών Επιμελητηρίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (INSULEUR) σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Εύβοιας και την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής (ΕΟΚΕ).

Μάλιστα ο πρόεδρος του INSULEUR και του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά Γιώργος Μπενέτος αναφερόμενος στις εργασίες του φόρουμ επεσήμανε ότι «τα περισσότερα ευρωπαϊκά νησιά έχουν αναπτυχθεί με ελάχιστο ή καθόλου προγραμματισμό, ότι τα προϊόντα του τουρισμού στα νησιά έχουν σχεδιαστεί, κυρίως, από τουριστικούς πράκτορες (μεγάλες πλατφόρμες διανομής) και ότι περίπου τα δύο τρίτα των εσόδων παραγωγής επιστρέφει στα χέρια των λιγότερο από 10 τουριστικών πρακτόρων της Βόρειας Ευρώπης. 
 
Ήρθε η ώρα να πάρουν οι νησιώτες την τύχη στα χέρια τους να σχεδιάσουν και να διαχειριστούν το τουριστικό προϊόν τους με βάση την συνεργασία όλων των ενδιαφερομένων τοπικών φορέων».