Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2016

Η Φιλανδία καταργεί πολλά σχολικά μαθήματα και ξαφνιάζει πάλι...
Το πιο πετυχημένο εκπαιδευτικό σύστημα στον κόσμο, το Φιλανδικό, ετοιμάζεται για ριζικές αλλαγές.

Μέχρι το 2020 στα σχολεία θα έχει εισαχθεί  ένα νέο πρωτοποριακό  σύστημα που δεν θα περιλαμβάνει μαθήματα με την
παραδοσιακή μορφή αλλά πρόγραμμα σπουδών.

Βγαίνει από το πρόγραμμα η Φυσική, τα Μαθηματικά, η Λογοτεχνία, η Ιστορία, η Γεωγραφία, μιας και οι μαθησιακές ανάγκες  αλλάζουν ραγδαία.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του Τμήματος Εκπαίδευσης στο Ελσίνκι, Marjo Kyllonen, που μίλησε για τις αλλαγές στον Indepedent: " Υπάρχουν σχολεία που διδάσκουν με τον παλιομοδίτικο τρόπο, ο οποίος ήταν αποτελεσματικός το 1900, αλλά σήμερα οι ανάγκες δεν είναι πια οι ίδιες και χρειαζόμαστε κάτι πιο κατάλληλο για τον 21ο αιώνα." 

Αντί για μεμονωμένα μαθήματα, οι μαθητές θα διδάσκονται γεγονότα και φαινόμενα σε μια διεπιστημονική μορφή. Για παράδειγμα, ο δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος θα εξεταστεί από την σκοπιά της ιστορίας, της γεωγραφίας και των μαθηματικών. Με αυτόν τον τρόπο, οι μαθητές θα μπορούν να απορροφήσουν πολλές γνώσεις τόσο για την αγγλική γλώσσα αλλά και για  την οικονομία και τις δεξιότητες επικοινωνίας.

Αυτό το σύστημα θα εισαχθεί στις μεγαλύτερες τάξεις, σε μαθητές από 16 ετών και πάνω και θα δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές  να  αποφασίζουν μόνοι τους για το θέμα ή το  φαινόμενο που θέλουν να μελετήσουν.


enallaktikos.gr
Share This
Previous Post
Next Post

Στα ιστολόγιά μου προσπαθώ να αποφεύγω τις "κακοτοπιές". Είναι όμως αδύνατο να μην πέσω θύμα παραπληροφόρησης. Ουδείς αναμάρτητος. Προτρέπω τους φίλους αναγνώστες να διαβάζουν τα πάντα και να κρίνουν τα πάντα.

0 Σχόλια:

Ο σχολιασμός είναι το οξυγόνο του ιστολογίου.
Παρακαλώ τα σχόλια να είναι κόσμια, οι επισκέπτες του ιστολογίου μπορεί να είναι και ανήλικοι.
Προσέχουμε όταν σχολιάζουμε, υπάρχει ποινική ή αστική ευθύνη.