Τρίτη, 8 Νοεμβρίου 2016

Αυτό θα πει πολιτισμένη δύση...Σοκ! Ολο περισσότεροι βλέπουν στο Ιντερνετ εικόνες σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών.


Δραματικά έχει αυξηθεί στη Μεγάλη Βρετανία ο αριθμός των ανθρώπων που μπαίνουν στο Διαδίκτυο προκειμένου να δουν εικόνες σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών.
Σύμφωνα με έκθεση που συνέταξε ο φιλανθρωπικός
οργανισμός NSPCC, ο αριθμός αυτός θα μπορούσε να ξεπερνάει το μισό εκατομμύριο ατόμων, ενώ κάνει έκκληση για ένα «ισχυρό σχέδιο δράσης», προκειμένου να διακοπεί η παροχή του περιεχομένου στο Ίντερνετ.
Το υπουργείο Εσωτερικών υποστηρίζει ότι συνεργάζεται με τις αρχές επιβολής του νόμου, επιχειρήσεις και εθελοντικές οργανώσεις για την εξάλειψη της παιδικής εκμετάλλευσης.
Ωστόσο ο NSPCC υποστηρίζει ότι η πραγματική έκταση των εν λόγω αδικημάτων που διαπράττονται στη Μεγάλη Βρετανία πιθανόν είναι πολύ μεγαλύτερη από τις εκτιμήσεις.
Εφαρμόζοντας τα ευρήματα μιας έρευνας που διενεργήθηκε στη Γερμανία - στην οποία εξεταζόταν το σεξουαλικό ενδιαφέρον αδρών στην παιδική πορνογραφία- στα βρετανικά δεδομένα, ο οργανισμός εκτιμά πως είναι μεγάλη η πιθανότητα να υπάρχουν τουλάχιστον μισό εκατομμύριο άνδρες στη Μεγάλη Βρετανία οι οποίοι έχουν δει εικόνες σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών.
Ο αριθμός αυτός είναι πολύ μεγαλύτερος σε σχέση με τις προηγούμενες εκτιμήσεις.
Όπως αναφέρεται στην έκθεση του NSPCC, το 2013 εκτιμάται ότι υπήρχαν τουλάχιστον 50.000 άτομα στη Μεγάλη Βρετανία που συμμετείχαν στη λήψη και τον διαμοιρασμό άσεμνων εικόνων με παιδιά. Τον περασμένο μήνα οι αστυνομικές αρχές εξέφρασαν τις ανησυχίες τους ότι ο αριθμός αυτός θα μπορούσε να έχει αυξηθεί σημαντικά, ξεπερνώντας τα 100.000 άτομα.
Share This
Previous Post
Next Post

Στα ιστολόγιά μου προσπαθώ να αποφεύγω τις "κακοτοπιές". Είναι όμως αδύνατο να μην πέσω θύμα παραπληροφόρησης. Ουδείς αναμάρτητος. Προτρέπω τους φίλους αναγνώστες να διαβάζουν τα πάντα και να κρίνουν τα πάντα.

0 Σχόλια:

Ο σχολιασμός είναι το οξυγόνο του ιστολογίου.
Παρακαλώ τα σχόλια να είναι κόσμια, οι επισκέπτες του ιστολογίου μπορεί να είναι και ανήλικοι.
Προσέχουμε όταν σχολιάζουμε, υπάρχει ποινική ή αστική ευθύνη.