Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2016

Ήρθε η ανάπτυξη; Δείτε τα στοιχεία του ΟΟΣΑ...

Στοιχεία ΣΟΚ του ΟΟΣΑ: Πάνω από ένας στους τρεις στο όριο της φτώχειας

Στο όριο της φτώχειας είναι το 35,2% των Ελλήνων σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα ο Οργανισμός
για την Οικονομική Συνεργασία και Ανάπτυξη (ΟΟΣΑ).

Σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ ο αριθμός εκείνων που διαβιούν σε συνθήκες φτώχειας στην Ελλάδα είναι αισθητά μεγαλύτερος σε σύγκριση με τις άλλες χώρες μέλη του Οργανισμού. Αξίζει να σημειωθεί πως πριν από το 2010 και τα Μνημόνια το σχετικό ποσοστό ήταν στο 11,4%.

Στην έκθεση σημειώνεται πως στην Ελλάδα η ανεργία αυξήθηκε μετά το 2010 και ο κατώτατος μισθός μειώθηκε κατά 20%, με τα εισοδήματα να μειώνονται 12% κατά μέσο όρο μεταξύ 2010 και 2014 .

Όπως αναφέρεται στην έκθεση, η επίμονη μακροχρόνια ανεργία και αργή αύξηση των μισθών εμπόδισε την αύξηση των εισοδημάτων των φτωχότερων νοικοκυριών σε πολλές χώρες. Μάλιστα, κατά τον ΟΟΣΑ τα νοικοκυριά υψηλότερου εισοδήματος επωφελήθηκαν περισσότερο από την ανάκαμψη από ό, τι τα άτομα με μεσαία και χαμηλά εισοδήματα.

Επίσης, υπογραμμίζεται πως αν και η φορολογική βάση διευρύνθηκε με την εισφορά αλληλεγγύης και τον ΕΝΦΙΑ, ωστόσο η επιδοματική πολιτική προς άνεργους και οικογένειες «πάγωσε».
Share This
Previous Post
Next Post

Στα ιστολόγιά μου προσπαθώ να αποφεύγω τις "κακοτοπιές". Είναι όμως αδύνατο να μην πέσω θύμα παραπληροφόρησης. Ουδείς αναμάρτητος. Προτρέπω τους φίλους αναγνώστες να διαβάζουν τα πάντα και να κρίνουν τα πάντα.

0 Σχόλια:

Ο σχολιασμός είναι το οξυγόνο του ιστολογίου.
Παρακαλώ τα σχόλια να είναι κόσμια, οι επισκέπτες του ιστολογίου μπορεί να είναι και ανήλικοι.
Προσέχουμε όταν σχολιάζουμε, υπάρχει ποινική ή αστική ευθύνη.