Πέμπτη, 25 Αυγούστου 2016

Απ' τη φυλακή στα αμφιθέατρα...

Τέσσερεις νεαροί κρατούμενοι πέρασαν σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.


Τέσσερις μαθητές του σχολείου του Ειδικού Καταστήματος Κράτησης Νέων στην Αυλώνα όχι μόνο βρήκαν το κουράγιο να δώσουν εξετάσεις, αλλά και πέρασαν!

Είναι παιδιά που κρατούνται και τα οποία φοιτούν στο σχολείο του σωφρονιστικού καταστήματος.

Ο διευθυντής του σχολείου Πέτρος Δαμιανός με ανάρτησή του δήλωσε συγκινημένος και περήφανος για την επιτυχία των μαθητών και θυμήθηκε τα λόγια ενός μαθητή όταν πήρε το απολυτήριο Λυκείου, τον περασμένο Ιούνιο, ο οποίος δεν πίστευε ότι τα είχε καταφέρει.

Πριν από περίπου δύο μήνες οι μαθητές συνοδευόμενοι από τον καθηγητή τους επισκέφθηκαν για πρώτη φορά τη Βουλή των Ελλήνων.

Η ανάρτηση του χαρούμενου δάσκαλου  στο Facebook


Συγκινημένος, χαρούμενος, περήφανος; όλα μαζί…. Φέτος έδωσαν Πανελλήνιες εξετάσεις τέσσερις μαθητές μας. Πέρασαν και οι τέσσερις!!!! Μπράβο τους. Ένας από τους αγώνες που έχουν να δώσουν στη ζωή τους δικαιώθηκε. Με το καλό και οι επόμενοι. Συγχαρητήρια και στα παιδιά και στους/στις συναδέλφους μου. Κοιτάζοντας τη φωτογραφία από την πρόσφατη επίσκεψη στη Βουλή σκέφτομαι τη συγκίνηση των μαθητών μας όταν πήραν το απολυτήριο του Λυκείου τον Ιούνιο και τα λόγια του μαθητή με το άσπρο καπέλο: «Κύριε Πέτρο ΕΓΩ πήρα απολυτήριο; δεν το πιστεύω.» Σήμερα του είπα: «…βλέπεις Κ…η ζωή σου επιφυλάσσει κι άλλες εκπλήξεις…τη πορεία σου τη χαράζεις με τους αγώνες σου…» Καλή συνέχεια στους αγώνες των μαθητών μας, αλλά και όλων των μαθητών, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα.
Share This
Previous Post
Next Post

Στα ιστολόγιά μου προσπαθώ να αποφεύγω τις "κακοτοπιές". Είναι όμως αδύνατο να μην πέσω θύμα παραπληροφόρησης. Ουδείς αναμάρτητος. Προτρέπω τους φίλους αναγνώστες να διαβάζουν τα πάντα και να κρίνουν τα πάντα.

0 Σχόλια:

Ο σχολιασμός είναι το οξυγόνο του ιστολογίου.
Παρακαλώ τα σχόλια να είναι κόσμια, οι επισκέπτες του ιστολογίου μπορεί να είναι και ανήλικοι.
Προσέχουμε όταν σχολιάζουμε, υπάρχει ποινική ή αστική ευθύνη.