Τρίτη, 5 Ιουλίου 2016

Φυματίωση σε στρατιώτες που υπηρετούν σε Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων...

Σε εξετάσεις υποβάλλονται, από κλιμάκιο στρατιωτικών
γιατρών, στο Τσεπέλοβο Ιωαννίνων επτά μόνιμοι στρατιωτικοί και ένας στρατιώτης, οι οποίοι βρέθηκαν θετικοί στον ιό της φυματίωσης μετά το δοκιμαστικό μαντού, στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων της περιοχής, όπου υπηρετούν.

Τα αποτελέσματα αναμένεται να δείξουν αν η ανίχνευση του ιού αποδίδεται σε ενεργή φυματίωση ή στην ύπαρξη του, λόγω παλαιότερου εμβολιασμού.
Πάντως στο συγκεκριμένο κέντρο φιλοξενίας, τον Απρίλιο, οικογένεια προσφύγων που νοσούσε από φυματίωση διακομίστηκε για αποθεραπεία στο νοσοκομείο της πόλης.

Δεν είχαν ληφθεί κατάλληλα μέτρα;

Στρατιωτικές πηγές, επιβεβαίωσαν την εξέλιξη αυτή στο Epiruspost, σημειώνοντας ότι έπρεπε να είχαν ληφθεί τα κατάλληλα μέτρα και να γίνουν οι απαραίτητοι εμβολιασμοί στο στρατιωτικό προσωπικό, από την ώρα που ξεκίνησε η λειτουργία των πρώτων καταυλισμών στην Ήπειρο.

Έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για στρατιωτικούς, αξιωματικούς αλλά και οπλίτες, από το Τάγμα Καλπακίου, που καλύπτει τις ανάγκες στο Κέντρο Φιλοξενίας Τσεπελόβου.

Η εξέλιξη αυτή μάλιστα είναι σε γνώση της τοπικής ηγεσίας του στρατού.

Οι εξετάσεις των στρατιωτικών γίνονται από το νοσοκομείο Χατζηκώστα, ενώ αναμένεται τις επόμενες ημέρες ο έλεγχος να συνεχιστεί και στο υπόλοιπο προσωπικό.
Share This
Previous Post
Next Post

Στα ιστολόγιά μου προσπαθώ να αποφεύγω τις "κακοτοπιές". Είναι όμως αδύνατο να μην πέσω θύμα παραπληροφόρησης. Ουδείς αναμάρτητος. Προτρέπω τους φίλους αναγνώστες να διαβάζουν τα πάντα και να κρίνουν τα πάντα.

0 Σχόλια:

Ο σχολιασμός είναι το οξυγόνο του ιστολογίου.
Παρακαλώ τα σχόλια να είναι κόσμια, οι επισκέπτες του ιστολογίου μπορεί να είναι και ανήλικοι.
Προσέχουμε όταν σχολιάζουμε, υπάρχει ποινική ή αστική ευθύνη.